Haşhaşlı Çikolatalı Kurabiye Tanımı İçin Gereçler
- ️1 paket margarin
- ️1 yumurta
- ️1 su bardağı pudra şekeri
- ️1 çay bardağı nişasta
- ️1 çay bardağı sıvı yağ
- ️1 paket kabartma tozu
- ️1 paket vanilya
- ️4-5 su bardağı civarı un
- ️ Haşhaş
Haşhaşlı Çikolatalı Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Bütün gereçleri yoğurma kabına alıp, yoğuralım ele yapışmayan bir hamur elde ediyoruz. Ceviz büyüklüğünde kesimler koparıp yuvarlayın. Birinci olarak haşhaşa bulayarak tepsiye dizin.
- Daha sonra ortasına parmağınız yahut minik yuvarlak birşeyle bastırın (Benim baharat kaşığım yuvarlaktı onu kullandım. ).
- 180 derecede üzerleri çatlayıp çok hafif kızarana kadar pişirin (İlk 10 dakikadan sonra fırının kapağını açıp ortalara tekrar bastırın yoksa kabarıyor tekrar)
- Soğuyunca boşluklara çikolata (Benmari yordamı eritilmiş) koyup üzerine tüm fındık yada benim üzere çekilmiş fındık fıstık ne dilerseniz kullana bilirsiniz. (Orta kısma rastgele bir ekmek üstü çikolata da kullanabilirsiniz) Şimdiden afiyet olsun.