Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Haşhaşlı Çörek Tarifi

Haşhaşlı Çörek Tarifi

bilgisayarci

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,141
Etkileşim
1
Puan
38
Yaş
96
F-D Coin
63
hashasli-ekmek.jpg

Haşhaşlı Çörek Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 kg un
  • 1 su bardağı ılık süt
  • 1 su bardağı ılık su
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 paket yaş ya da toz maya
  • 1 yumurta ( sarısı üzerine, akı içine)
İçi için:
  • Ezilmiş 1 su bardağı haşhaş
  • yarım su bardağı sıvı yağ
  • 5 yemek kaşığı toz şeker

Haşhaşlı Çörek Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. Maya, su ve süt kaba konur. Maya kabardıktan sonra diğer malzemeler katılıp yumuşak bir hamur elde edilir.
  2. Hamur sarılarak mayalanmaya bırakılır.
  3. Haşhaş, sıvı yağ, toz şeker bir kapta karıştırılır.
  4. Hamur sıvı yağ sürülüp tezgahta açılır.
  5. Üzerine haşhaşlı karışım sürülüp 4’e bölünür.
  6. Parçalar üst üste konur, en son haşhaşlı karışımdan sürülüp elle açılır.
  7. Şeritler kesilip kıvrılarak tepsiye dizilir.
  8. 180 derece önceden ısıtılan fırında 30 dk pişirilir.
  9. Harika bir tariftir şimdiden afiyet olsun.
Haşhaşlı Çörek Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
 
858,498Konular
982,569Mesajlar
30,318Kullanıcılar
pikachu -88Son üye
Üst Alt