Haşhaşlı Çörek Tanımı İçin Materyaller
- 1 su bardağı su
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı süt
- 1 paket yaş maya
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 2 yemek kaşığı şeker
- 4 tepeleme yemek kaşığı haşhaş
- 1.5 yemek kaşığı şeker
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
Haşhaşlı Çörek Tanımı Yapılışı
- Süt ve suyu ısıtalım derin bir hamur kabına koyalım. Üzerine şeker sıvı yağ. Tuz ve mayayı ekleyip güzelce karıştıralım.
- Üzerine dikkatlice unumuzu azar azar ekleyelim. Yumuşak bir hamur elde edelim. 45 dakika mayalanması için bekletelim.
- Haşhaş şeker ve sıvı yağı derin bir kaba koyup düzgünce karıştıralım. Harcımız hazır.
- Hamurunuzdan cevizden biraz daha büyük kesimler alıp yuvarlayalım. Tezgahın üzerinde elimizle açalım ve üzerine hazırlamış olduğumuz haşhaşlı harcı koyalım.
- Rulo biçiminde katlayıp kendi etrafında saralım ve yuvarlak formu verelim.
- Yağlı kağıt serili tepsimize dizelim ve üzerine yumurta sarısı sürelim 200 derecelik fırında 20-25 dakika pişirelim. Afiyetler olsun.