Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Haşhaşlı Çörek

Haşhaşlı Çörek
0
16

morfeus

FD Üye
Katılım
Kas 12, 2021
Mesajlar
3
Etkileşim
4
Puan
38
Yaş
46
Konum
Rusya
F-D Coin
139
hashasli-corek.jpg

Haşhaşlı Çörek Tanımı İçin Materyaller

  • 1 su bardağı su
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı süt
  • 1 paket yaş maya
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 2 yemek kaşığı şeker
İç Harcı İçin
  • 4 tepeleme yemek kaşığı haşhaş
  • 1.5 yemek kaşığı şeker
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ

Haşhaşlı Çörek Tanımı Yapılışı

  1. Süt ve suyu ısıtalım derin bir hamur kabına koyalım. Üzerine şeker sıvı yağ. Tuz ve mayayı ekleyip güzelce karıştıralım.
  2. Üzerine dikkatlice unumuzu azar azar ekleyelim. Yumuşak bir hamur elde edelim. 45 dakika mayalanması için bekletelim.
  3. Haşhaş şeker ve sıvı yağı derin bir kaba koyup düzgünce karıştıralım. Harcımız hazır.
  4. Hamurunuzdan cevizden biraz daha büyük kesimler alıp yuvarlayalım. Tezgahın üzerinde elimizle açalım ve üzerine hazırlamış olduğumuz haşhaşlı harcı koyalım.
  5. Rulo biçiminde katlayıp kendi etrafında saralım ve yuvarlak formu verelim.
  6. Yağlı kağıt serili tepsimize dizelim ve üzerine yumurta sarısı sürelim 200 derecelik fırında 20-25 dakika pişirelim. Afiyetler olsun.
 
858,477Konular
981,280Mesajlar
29,556Kullanıcılar
rehanSon üye
Üst Alt