Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Haşhaşlı Çörek

Haşhaşlı Çörek
0
22

morfeus

FD Üye
Katılım
Kas 12, 2021
Mesajlar
3
Etkileşim
4
Puan
38
Yaş
46
Konum
Rusya
F-D Coin
139
hashasli-corek.jpg

Haşhaşlı Çörek Tanımı İçin Materyaller


Hamur İçin
  • 1 paket kuru maya
  • 2-3 çorba kaşığı şeker
  • 1 su bardağı ılık su
  • 1 su bardağı ılık süt
  • 1/2 (yarım) su bardağı sıvı yağ
  • 1 yumurta beyazı (Sarısı üzerine sürülecek)
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 4, 5-5 su bardağı un
İçi İçin
  • 1,5 su bardağı haşhaş ezmesi
  • 1/2 (yarım) su bardağı sıvı yağ
  • 2 çorba kaşığı şeker
  • 1/2 (yarım) su bardağı çekilmiş ceviz

Haşhaşlı Çörek Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
  1. Hamur için tüm gereçler uygunca yoğrulur. Ilık bir ortamda en az bir saat üstü kapalı bir formda mayalandırılır.
  2. Mayalanan hamur birkaç sefer daha tezgahta yoğurulur. Hamuru 6 eşit kesime ayrılıp, çay tabağı büyüklüğünde açılır. En üst kat hariç tüm hamurların üstüne hazırlanan haşhaşlı harç sürülür ve üstüste dizilir.
  3. Merdane yardımıyla açabildiğimiz kadar açılır. 2 parmak kalınlığında şeritler halinde kesilir. Simit üzere form verilir. Üzerine yumurta sarısı sürülür. Tepsi mayası için 15-20 dakika bekletilir.
  4. Evvelce ısıtılmış 180c fırında kızarana kadar 35-40 dakika pişirilir. Afiyet olsun !.
 

Similar threads

Haşhaşlı Bükme Çörek Tanımı İçin Gereçler 2 su bardağı ılık süt1 su bardağı ılık su1 paket yaş maya2 yemek kaşığı şekerYarım su bardağı sıvıyağ1,5 tatlı kaşığı tuz7,5 su bardağı un1 yumurta (Sarısı üzerine sürülecek) İç Harcı İçin 250 gram haşhaş ezmesi2 kaşık şekerYarım su bardağı sıvıyağ...
Cevaplar
0
Görüntüleme
32
Muhteşem Lezzet Haşhaşlı Çörek Tanımı İçin Malzemeler 2 su bardağı ılık süt1 su bardağı sıvı yağ1 adet yumurta1 tatlı kaşığı tuz3 çorba kaşığı toz şeker1 paket instant maya yahut yaş mayaAlabildiği kadar un Arası için; Yarım kilo haşhaş ezmesiSıvıyağ2 su bardağı çekilmiş ceviz içiHaşhaş ile sıvı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
65
Haşhaşlı Çörek Tarifi İçin Malzemeler 1 kg un1 su bardağı ılık süt1 su bardağı ılık su1 çay bardağı sıvı yağ1 yemek kaşığı toz şeker1 çay kaşığı tuz1 paket yaş ya da toz maya1 yumurta ( sarısı üzerine, akı içine) İçi için: Ezilmiş 1 su bardağı haşhaşyarım su bardağı sıvı yağ5 yemek kaşığı toz...
Cevaplar
0
Görüntüleme
17
Haşhaşlı Cevizli Burgu Çörek Tarifi İçin Malzemeler 1 yemek kaşığı kuru maya (Silme)2 su bardağı ılık su2 tatlı kaşığı tuz (Silme)1 tutam toz şeker6 su bardağı un İç harç için; 250 gram haşhaş ezmesi1 su bardağı sıvı yağ10 adet ceviz Üzeri için; 1 adet yumurta sarısı Haşhaşlı Cevizli Burgu...
Cevaplar
0
Görüntüleme
34
Haşhaşlı Çörek Tanımı İçin Materyaller 7 su bardağı un1 yemek kaşığından biraz fazla kuru maya1 su bardağı ılık su (Maya için)1 tatlı kaşığı şeker2 su bardağı ılık su1,5 tatlı kaşığı tuz İç harç için 200 gram haşhaş ezmesi1 su bardağı sıvı yağ3 yemek kaşığı şeker1 su bardağı ceviz içi Üstü için...
Cevaplar
0
Görüntüleme
28
858,476Konular
981,262Mesajlar
29,554Kullanıcılar
MiklosSon üye
Üst Alt