Haşhaşlı Çörek Tanımı İçin Materyaller
Hamur İçin
- 1 paket kuru maya
- 2-3 çorba kaşığı şeker
- 1 su bardağı ılık su
- 1 su bardağı ılık süt
- 1/2 (yarım) su bardağı sıvı yağ
- 1 yumurta beyazı (Sarısı üzerine sürülecek)
- 1 çay kaşığı tuz
- 4, 5-5 su bardağı un
- 1,5 su bardağı haşhaş ezmesi
- 1/2 (yarım) su bardağı sıvı yağ
- 2 çorba kaşığı şeker
- 1/2 (yarım) su bardağı çekilmiş ceviz
Haşhaşlı Çörek Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Hamur için tüm gereçler uygunca yoğrulur. Ilık bir ortamda en az bir saat üstü kapalı bir formda mayalandırılır.
- Mayalanan hamur birkaç sefer daha tezgahta yoğurulur. Hamuru 6 eşit kesime ayrılıp, çay tabağı büyüklüğünde açılır. En üst kat hariç tüm hamurların üstüne hazırlanan haşhaşlı harç sürülür ve üstüste dizilir.
- Merdane yardımıyla açabildiğimiz kadar açılır. 2 parmak kalınlığında şeritler halinde kesilir. Simit üzere form verilir. Üzerine yumurta sarısı sürülür. Tepsi mayası için 15-20 dakika bekletilir.
- Evvelce ısıtılmış 180c fırında kızarana kadar 35-40 dakika pişirilir. Afiyet olsun !.