Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Haşhaşlı Çörek

Haşhaşlı Çörek
0
21

morfeus

FD Üye
Katılım
Kas 12, 2021
Mesajlar
3
Etkileşim
4
Puan
38
Yaş
46
Konum
Rusya
F-D Coin
139
hashasli-corek.jpg

Haşhaşlı Çörek Tanımı İçin Materyaller

  • 2 su bardağı ılık süt
  • 1 su bardağı ılık su
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 2 yumurta akı (Sarısı üzerine )
  • 1.5 çorba kaşığı instant maya
  • 2 çorba kaşığı şeker
  • 2 tatlı kaşığı tuz
  • Alabildiğince un
İç Gereci İçin
  • 1 paket haşhaş ezmesi
  • 1.5 su bardağı sıvı yağ
  • 1 bardağı dövülmüş ceviz yahut fındık
  • 1 su bardağı şeker

Haşhaşlı Çörek Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
  1. Öncelikle sıvı materyalleri kaba alıyoruz mayamızı da ekleyip yavaşça 3-5 dakika karıştırıyoruz biraz da bekliyoruz.
  2. Daha sonra tuz şekeride ekliyoruz. Karıştırdıktan sonra un ek etmeye başlıyoruz. Yumuşak ele yapışmayan bir hamur elde edene kadar un ekliyoruz denetimli bir formda, süreç bitince kabarması için kenara kaldırıyoruz.
  3. Kabarınca hamurumuzu 12 modüle bölüyoruz yuvarlak hale getiriyoruz.
  4. Daha sonra açmaya başlıyoruz. Hamuru açtıktan sonra iç gerecimizi sürüyoruz bir hamur daha açıp üzerine koyuyoruz bir daha iç materyal sürüyoruz. Daha sonra şeritler kesiyoruz ve yuvarlıyoruz.
  5. Yuvarlandıklarımızı tepsiye ekliyoruz. Bu süreç 6 kere gerçekleşmiş oluyor.
  6. Yumurtanın sarısına da en son üzerlerine sürüyoruz.
  7. 200 derecede evvelce ısıtılmış fırına fansız bir halde atıyoruz. Yaklaşık 30-40 dakika ortasında pişiyor. Fırından fırına farklılık gösterir unutmayalım. Afiyet olsun.
 
858,478Konular
981,296Mesajlar
29,563Kullanıcılar
Malin.Son üye
Üst Alt