Haşhaşlı Çörek Tanımı İçin Materyaller
- 2 su bardağı ılık süt
- 1 su bardağı ılık su
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 2 yumurta akı (Sarısı üzerine )
- 1.5 çorba kaşığı instant maya
- 2 çorba kaşığı şeker
- 2 tatlı kaşığı tuz
- Alabildiğince un
- 1 paket haşhaş ezmesi
- 1.5 su bardağı sıvı yağ
- 1 bardağı dövülmüş ceviz yahut fındık
- 1 su bardağı şeker
Haşhaşlı Çörek Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Öncelikle sıvı materyalleri kaba alıyoruz mayamızı da ekleyip yavaşça 3-5 dakika karıştırıyoruz biraz da bekliyoruz.
- Daha sonra tuz şekeride ekliyoruz. Karıştırdıktan sonra un ek etmeye başlıyoruz. Yumuşak ele yapışmayan bir hamur elde edene kadar un ekliyoruz denetimli bir formda, süreç bitince kabarması için kenara kaldırıyoruz.
- Kabarınca hamurumuzu 12 modüle bölüyoruz yuvarlak hale getiriyoruz.
- Daha sonra açmaya başlıyoruz. Hamuru açtıktan sonra iç gerecimizi sürüyoruz bir hamur daha açıp üzerine koyuyoruz bir daha iç materyal sürüyoruz. Daha sonra şeritler kesiyoruz ve yuvarlıyoruz.
- Yuvarlandıklarımızı tepsiye ekliyoruz. Bu süreç 6 kere gerçekleşmiş oluyor.
- Yumurtanın sarısına da en son üzerlerine sürüyoruz.
- 200 derecede evvelce ısıtılmış fırına fansız bir halde atıyoruz. Yaklaşık 30-40 dakika ortasında pişiyor. Fırından fırına farklılık gösterir unutmayalım. Afiyet olsun.