
Haşhaşlı Çörek Tanımı İçin Materyaller
- 7 su bardağı un
- 1 yemek kaşığından biraz fazla kuru maya
- 1 su bardağı ılık su (Maya için)
- 1 tatlı kaşığı şeker
- 2 su bardağı ılık su
- 1,5 tatlı kaşığı tuz
- 200 gram haşhaş ezmesi
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 3 yemek kaşığı şeker
- 1 su bardağı ceviz içi
- 1 tane yumurta sarısı
Haşhaşlı Çörek Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Birinci evvel ılık su ile mayayı bir kaba alalım ve etkinleşmesi için bekletelim.
- Unu kaba alalım ortasını çukur yapalım şeker, tuz ve etkinleşen mayayı ek edip yavaş yavaş unu ile yoğuralım.
- Suyu yavaş yavaş ek edin şayet ele yapışıyorsa hamur yarım su bardağı daha ek edebilirsiniz.
- Daha sonra üzerini streçle kapatıp yarım saat mayalanmasını bekleyelim.
- Hamur mayalandıktan sonra streci kaldırıp hamurun havasını alalım güzelce yoğuralım.
- Masaya alıp hamuru mandalina büyüklüğünde koparalım.
- O esnada iç harcı hazırlayalım tüm gereçleri karıştırma kabına alalım ve karıştıralım.
- 4 tane hamur olmak üzere hamurları açalım ve her hamurun üzerine hazırladığımız iç harçtan sürelim üst üste koyup elimizle bastırarak biraz daha açalım.
- Açılan hamuru bıçakla uzun uzun şerit halinde keselim. Tahminen 3 parmak kalınlığında olmuş olacak.
- Daha sonra uzun hamurları ortadan bir ileri bir geri formunda hamurun baş kısmına kadar burgu yapalım. Her hamura birebir süreç yapılacak.
- Ben dikdörtgen borcam kullandım bunun için tam geldi.
- Hamurlar burgu biçiminde çok ince olmamak kaydıyla tepsiye alınır üzerine yumurta sarısı sürülür ve 180 derece evvelden ısıtılmış fırında alt üst kızarana kadar pişirilir. Afiyet olsun.