Haşhaşlı Çörek Tanımı İçin Materyaller
- 1 su bardağı süt
- 1 su bardağı su
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 adet yumurta
- 2 yemek kaşığı yoğurt
- 1 kase ceviz kırığı
- Yarım paket sarı haşhaş
- 1 paket instand maya
- 2 yemek kaşığı şeker
- 1 silme tatlı kaşığı tuz
- 3-4 yemek kaşığı sıvı yağ
- 2 yemek kaşığı şeker
- Yumurta sarısı
Haşhaşlı Çörek Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Süt ve suyu ılıyana kadar ısıtın.
- Yoğurma kabına şeker ve mayayı koyun.
- Ilıyan sütle suyu kabın içerisine dökün ve 5 -10 dakika mayanın etkinleşmesini bekleyin.
- Akabinde sıvı yağ, yoğurt, yumurta ve tuzu ek edin. Karıştırın.
- Yavaş yavaş unu ek edin.
- Hamur hafif ele yapışan kıvamda olacak. Bu yüzden unu denetimli ekleyin.
- Hamuru 5 dakika kadar yoğurun ve mayalanmaya bırakın. ( 45 dakika ).
- Mayalanan hamuru 3 bezeye ayırın.
- Birinci bezeyi tezgahı unlayarak merdane ile açın.
- Üzerine haşhaşlı karışımdan sürün 2 tatlı kaşığı kadar şeker serpin.
- Ceviz de serpiştirdikten sonra sarın ve bıçakla 3 parmak kalınlığında kesip yağlanmış kalıba dik olacak formda dizin.
- Öbür bezeleri de birebir formda yapıp kalıba dizin.
- Bu halde de bi 15 dakika bekletin.
- Fırını 220 dereceye ayarlayın ısınsın.
- Fırın ısınınca yumurta sarısı sürüp pişmeye bırakıyoruz.
- Üzeri nar üzere kızarınca tamamdır ????????.