Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Haşhaşlı Çörek

Haşhaşlı Çörek
0
18

dadaş

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,091
Etkileşim
1
Puan
38
Yaş
46
F-D Coin
70
hashasli-corek.jpg

Haşhaşlı Çörek Tanımı İçin Materyaller

  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağı su
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 adet yumurta
  • 2 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 kase ceviz kırığı
  • Yarım paket sarı haşhaş
  • 1 paket instand maya
  • 2 yemek kaşığı şeker
  • 1 silme tatlı kaşığı tuz
Haşhaşı açmak için;
  • 3-4 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 2 yemek kaşığı şeker
Üzerine;
  • Yumurta sarısı

Haşhaşlı Çörek Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
  1. Süt ve suyu ılıyana kadar ısıtın.
  2. Yoğurma kabına şeker ve mayayı koyun.
  3. Ilıyan sütle suyu kabın içerisine dökün ve 5 -10 dakika mayanın etkinleşmesini bekleyin.
  4. Akabinde sıvı yağ, yoğurt, yumurta ve tuzu ek edin. Karıştırın.
  5. Yavaş yavaş unu ek edin.
  6. Hamur hafif ele yapışan kıvamda olacak. Bu yüzden unu denetimli ekleyin.
  7. Hamuru 5 dakika kadar yoğurun ve mayalanmaya bırakın. ( 45 dakika ).
  8. Mayalanan hamuru 3 bezeye ayırın.
  9. Birinci bezeyi tezgahı unlayarak merdane ile açın.
  10. Üzerine haşhaşlı karışımdan sürün 2 tatlı kaşığı kadar şeker serpin.
  11. Ceviz de serpiştirdikten sonra sarın ve bıçakla 3 parmak kalınlığında kesip yağlanmış kalıba dik olacak formda dizin.
  12. Öbür bezeleri de birebir formda yapıp kalıba dizin.
  13. Bu halde de bi 15 dakika bekletin.
  14. Fırını 220 dereceye ayarlayın ısınsın.
  15. Fırın ısınınca yumurta sarısı sürüp pişmeye bırakıyoruz.
  16. Üzeri nar üzere kızarınca tamamdır ????????.
Haşhaşlı Çörek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
858,478Konular
981,296Mesajlar
29,563Kullanıcılar
Malin.Son üye
Üst Alt