bilgisayarci
FD Üye
Haşhaşlı Çörek Tarifi İçin Malzemeler
Hamuru için;
- 1 su bardağı ılık süt
- 1 su bardağı ılık su
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 3 yemek kaşığı şeker
- 1,5 tatlı kaşığı tuz
- 1 paket instant maya
- 2 yumurta sarısı üstüne ayrılacak
- 1 kilo un
- 1 su bardağı haşhaş
- 3-4 yemek kaşığı şeker
- 1 çay bardağı sıvı yağ
Haşhaşlı Çörek Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Un hariç bütün malzemeleri bir kapta karıştıralım ılık suyla maya aktif hale gelsin.
- Ardından unu yavaş yavaş ilave ederek yumuşak bir hamur elde edelim.
- Hamuru 1 saat boyunca mayalandıralım.
- Hamur mayalanırken içine süreceğimiz haşhaşlı harcı hazırlayalım.
- Mayalanan hamuru 6 eşit parçaya bölelim.
- İlk bezeyi servis tabağı büyüklüğünde açalım (Elimizi sıvı yağa batırıp elimizle açalım oklavayla gerek kalmadan açılır).
- Açtığımız hamura haşhaşı sürelim kenarda aynı büyüklükte 2. Bezeyide açalım üstüne koyalım 6 beze tamamlanana kadar aynı işleme devam edelim.
- Son bezeyi açtıktan sonra en üste haşhaş sürmeyelim.
- 6 beze üst üste geldikten sonra açabildiğimiz kadar büyük açalım.
- İnce şeritler halinde keselim(1. 5-2 parmak kalınlığında)daha sonra rulo haline saralım (Eğer çok büyük istemezseniz ikiye kesip saralım bende öyle yaptım) sardıktan sonra üstüne biraz bastırıp yassılaştıralım.
- Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizelim yarım saat kadar tepsi mayası verip yumurta sarısını sürelim.
- Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 20-30 dakika arası fırına göre ve verdiğiniz tepsi mayası süresine göre pişme süresi değişir yarım saat kadar tepsi mayası verildiği zaman çörekleriniz daha çabuk pişecektir. Deneyeceklere afiyet olsun.