Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Haşhaşlı Çörek

Haşhaşlı Çörek

teknolojiuzmani

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,200
Etkileşim
1
Puan
36
Yaş
36
F-D Coin
99
hashasli-corek.jpg

Haşhaşlı Çörek Tanımı İçin Materyaller

  • 2 su bardağı ılık süt
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 çay bardağı yoğurt
  • 2 adet yumurta ( sarıları üzerine sürülecek)
  • 2,5 yemek kaşığı şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 paket ınstant maya
  • 6,5-7 su bardağı un
Ortasına sürmek için;
  • 250 gram haşhaş ezmesi
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 4 yemek kaşığı şeker
  • Yarım çay bardağı pekmez

Haşhaşlı Çörek Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
  1. Yoğurma kabına un hariç öbür materyalleri alıp güzelce karıştıralım.
  2. Unu denetimli bir halde ekleyerek yumuşak bir hamur yoğuralım.
  3. Mayalanması için yarım saat dinlendirelim .
  4. Dinlenen hamuru 7 eşit modüle bölüp beze yapalım.
  5. Her bezeyi servis tabağı büyüklüğünde açıp hazırladığımız harçtan sürelim.
  6. Öteki bezeleri de birebir süreci yapıp üst üste koyalım. En üste sürmüyoruz.
  7. Merdane yardımıyla hamurumuzu açalım. Kesici yardımıyla keselim.
  8. Halini verip yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizelim.
  9. 15 dk tepsi mayası için bekletelim.
  10. Üzerine yumurta sarısı sürüp evvelden ısıtılmış 180 derece fırında pişirelim. Afiyet olsun.
Haşhaşlı Çörek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
858,496Konular
981,638Mesajlar
29,721Kullanıcılar
vitalii55Son üye
Üst Alt