teknolojiuzmani
FD Üye
Haşhaşlı Çörek Tanımı İçin Materyaller
- 2 su bardağı ılık süt
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 çay bardağı yoğurt
- 2 adet yumurta ( sarıları üzerine sürülecek)
- 2,5 yemek kaşığı şeker
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 paket ınstant maya
- 6,5-7 su bardağı un
- 250 gram haşhaş ezmesi
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 4 yemek kaşığı şeker
- Yarım çay bardağı pekmez
Haşhaşlı Çörek Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Yoğurma kabına un hariç öbür materyalleri alıp güzelce karıştıralım.
- Unu denetimli bir halde ekleyerek yumuşak bir hamur yoğuralım.
- Mayalanması için yarım saat dinlendirelim .
- Dinlenen hamuru 7 eşit modüle bölüp beze yapalım.
- Her bezeyi servis tabağı büyüklüğünde açıp hazırladığımız harçtan sürelim.
- Öteki bezeleri de birebir süreci yapıp üst üste koyalım. En üste sürmüyoruz.
- Merdane yardımıyla hamurumuzu açalım. Kesici yardımıyla keselim.
- Halini verip yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizelim.
- 15 dk tepsi mayası için bekletelim.
- Üzerine yumurta sarısı sürüp evvelden ısıtılmış 180 derece fırında pişirelim. Afiyet olsun.