Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Haşhaşlı Çörek

Haşhaşlı Çörek

bilgisayarci

FD Üye
Etkileşim
1
F-D Coin
63
hashasli-corek.jpg

Haşhaşlı Çörek Tarifi İçin Malzemeler

• 2 bardak ılık süt (200 ml)
  • 2 bardak ılık su
  • 1 bardaktan biraz az sıvı yağ
  • 1 paket yaş maya
  • 1 paket kabartma tuzu
  • 3 yemek kaşığı şeker
  • 2 tatlı kaşığı tuz (damak tadınıza göre ayarlayın)
Haşhaş karışımı için
  • 1 su bardağı haşhaş ezmesi
  • Sıvı yağ
  • (haşhaşı sıvı yağ ile sürülebilir şekilde katarak aç kıvam ne çok akıcı olmalı, ne çok katı, sürülebilir olmalı.)
  • Biraz tuz
Üzeri için
  • 2 adet yumurta sarısı

Haşhaşlı Çörek Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. Kulak memesi kıvamından biraz daha yumuşak yoğur ( ben unu göz kararı biraz biraz ekleyerek yoğuruyorum) yumuşak kıvama gelince elinize biraz sıvı yağ dökerek hamuru toparlaya bilirsiniz.
  2. 1 saat veya 45 dk mayalanmaya bırak.
  3. Dikdörtgen tepsi için, 6 beze alıyoruz.
  4. Unlu tezgahta servis tabağından biraz daha büyük açıyoruz. Uygun bir tepsinin içine alıp haşhaş karışımından her tarafına sürüyoruz.
  5. Diğer 5 bezeye de aynı işlemi uygulayıp üst üstte alıyoruz. En son kata haşhaş sürmüyoruz.
  6. Tezgaha az un serpip haşhaşlı hamurumuzu tezgaha alıyoruz üzerine biraz un serpip elimizle bastırarak, ve oklavadan yardım akarak büyütüyoruz. Ben açma işini ara ara altını da çevirecek yaptım dikkatlice.
  7. Daha sonra 1 parmaktan biraz kalın şeritler kesip 1 şeritimizi alıp, 2 ucunu birleştirip kalın taraflarını uzatarak inceltip birbiri etrafına doluyoruz.
  8. Yağlı kağıt serili fırın tepsisine yerleştiriyoruz. Ben 2 saat tepsi mayası yaptım üzerini örtüp sonra yumurta sarısı sürüp 190 derece kızarana kadar pişirdim.
  9. Yuvarlak tepsi için.
  10. Bir bezeyi açıp haşhaş ezmesi sürüp rulo yaptım fırın tepsiye dizdim. Aynı şekilde mayalandırıp yumurta sarısı sürdüm ve fırına.
Haşhaşlı Çörek Tarifi Fotoğraflı Yapılışı

858,496Konular
981,886Mesajlar
29,923Kullanıcılar
OnurMandrakeSon üye
Üst Alt