Haşhaşlı Çörek Tarifi İçin Malzemeler
- 1 su bardağı süt
- 2 su bardağı su
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı toz maya
- 6-7 su bardağı un
- 1 yemek kaşığı şeker
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 6-7 kaşık haşhaş ezmesi
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı şeker
Haşhaşlı Çörek Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- İlk önce mayayı, süt ve şeker ile eritin. Uygun kaba koyduğumuz unu havuz şeklinde açıp içine sıvı yağı, suyu, sütü ekleyip yumuşak bir hamur elde ediyoruz.
- Hamuru dinlenmeye bırakıp diğer tarafta haşhaş ezmesi ve sıvı yağı yağı birbirine karıştırılır daha sonra şekeri ekliyoruz.
- Kabaran hamuruzu 4 eşit parçaya bölün her açtığınız hamurun üzerine haşhaşlı harcı yayın.
- Bütün hamurları üst üste koyup elimizle açıp daha sonra bıçak yardımı ile şeritler kesiyoruz.
- Kestiğimiz şeritleri kendi etrafında dolandırıp yağladığımız tepsiye dizin bıçak ile dilimleyin.
- Üstüne yumurta sarısı sürüp 10 dk tepside dinlendiriyoruz.
- Önceden ısıtılmış fırında 180 derecede altı üstü kızarana kadar pişirilir.
- İlk sıcaklığı çıkınca servis edilir. Şimdiden herkese afiyet olsun.