Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Haşhaşlı Çörek

Haşhaşlı Çörek
0
34

klimaci

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
37,992
Etkileşim
2
Puan
38
Yaş
46
F-D Coin
90
hashasli-corek.jpg

Haşhaşlı Çörek Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı süt
  • 2 su bardağı su
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı toz maya
  • 6-7 su bardağı un
  • 1 yemek kaşığı şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
İç harcı;
  • 6-7 kaşık haşhaş ezmesi
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı şeker

Haşhaşlı Çörek Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. İlk önce mayayı, süt ve şeker ile eritin. Uygun kaba koyduğumuz unu havuz şeklinde açıp içine sıvı yağı, suyu, sütü ekleyip yumuşak bir hamur elde ediyoruz.
  2. Hamuru dinlenmeye bırakıp diğer tarafta haşhaş ezmesi ve sıvı yağı yağı birbirine karıştırılır daha sonra şekeri ekliyoruz.
  3. Kabaran hamuruzu 4 eşit parçaya bölün her açtığınız hamurun üzerine haşhaşlı harcı yayın.
  4. Bütün hamurları üst üste koyup elimizle açıp daha sonra bıçak yardımı ile şeritler kesiyoruz.
  5. Kestiğimiz şeritleri kendi etrafında dolandırıp yağladığımız tepsiye dizin bıçak ile dilimleyin.
  6. Üstüne yumurta sarısı sürüp 10 dk tepside dinlendiriyoruz.
  7. Önceden ısıtılmış fırında 180 derecede altı üstü kızarana kadar pişirilir.
  8. İlk sıcaklığı çıkınca servis edilir. Şimdiden herkese afiyet olsun.
Haşhaşlı Çörek Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
 
858,477Konular
981,289Mesajlar
29,560Kullanıcılar
xanzalSon üye
Üst Alt