elektronikci
FD Üye
Haşhaşlı Çörek Tanımı İçin Gereçler
Tangzhong (Muhallebi) için;
- 60 ml su, ¼ fincan
- 60 ml süt, ¼ fincan
- 23 gram un
- 120 ml süt /½ fincan, ılık
- 7 gram etkin kuru maya/ 2 – 2 ¼ çay kaşığı
- 50 gram şeker /¼ fincan
- 15 gram süt tozu /2 yemek kaşığı (şart değil)
- 1 adet yumurta
- 350 gram un/yaklaşık 2 ⅔ su bardağı
- 1 fiske tuz
- 58 gram tereyağı, yumuşatılmış/4 yemek kaşığı
- Ay çiçek yağı
- Haşhaş ezmesi
- Reçel
- Çikolata
- Puding vs
Haşhaşlı Çörek Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Hamur için; evvel muhallebiyi hazırlayın. Cezveye tüm materyalleri ekleyip 1-2 dakika yoğunlaşana kadar kaynatın ve kenara alıp, üzerine streç folyo serip ılımaya bırakın.
- Farklı kapta tereyağı hariç tüm gereçleri ve muhallebiyi yoğurun. Yağıda ekleyip 5-10 dakika kadar güzelce yoğurun un az gelirse ekleyebilirsiniz ele yapışmayan elastik bir hamur olmalı.
- Hamuru yavaşça çektiğinizde yırtılmadan parmaklarınızı görebilmelisiniz.
- 1 saat mayalandıktan sonra 9 eşit modüle bölün. Daha küçük isterseniz 12 ye bölün. Bezeler yapın ve un serpilmiş tepsiye koyun.
- Üzerine örtü örtüp, 30 dakika mayalandırın. Bezelerin tekrar havasını alın, haşhaş ezmesinden 1 tatlı kaşığı ortasına koyun ve güzelce kapatın.
- Hepsini birebir süreçle bitirip tekrar unlu tepsiye koyun ve 30-40 dakika daha mayalandırın.
- Yağı ısıtın. Bezelerin üst kısmı yağın içine gelecek biçimde koyun ve ağır ateşte (Fritözde 160 derece) kızarana kadar iki taraflı pişirip, şeker yahut pudra şekeri ile servis edin. Afiyet olsun.