Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Haşhaşlı Çörek

Haşhaşlı Çörek

elektronikci

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,347
Etkileşim
3
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
69
hashasli-corek.jpg

Haşhaşlı Çörek Tanımı İçin Gereçler


Tangzhong (Muhallebi) için;
  • 60 ml su, ¼ fincan
  • 60 ml süt, ¼ fincan
  • 23 gram un
Hamur için;
  • 120 ml süt /½ fincan, ılık
  • 7 gram etkin kuru maya/ 2 – 2 ¼ çay kaşığı
  • 50 gram şeker /¼ fincan
  • 15 gram süt tozu /2 yemek kaşığı (şart değil)
  • 1 adet yumurta
  • 350 gram un/yaklaşık 2 ⅔ su bardağı
  • 1 fiske tuz
  • 58 gram tereyağı, yumuşatılmış/4 yemek kaşığı
Kızartmak için;
  • Ay çiçek yağı
Dolgu için;
  • Haşhaş ezmesi
  • Reçel
  • Çikolata
  • Puding vs

Haşhaşlı Çörek Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
  1. Hamur için; evvel muhallebiyi hazırlayın. Cezveye tüm materyalleri ekleyip 1-2 dakika yoğunlaşana kadar kaynatın ve kenara alıp, üzerine streç folyo serip ılımaya bırakın.
  2. Farklı kapta tereyağı hariç tüm gereçleri ve muhallebiyi yoğurun. Yağıda ekleyip 5-10 dakika kadar güzelce yoğurun un az gelirse ekleyebilirsiniz ele yapışmayan elastik bir hamur olmalı.
  3. Hamuru yavaşça çektiğinizde yırtılmadan parmaklarınızı görebilmelisiniz.
  4. 1 saat mayalandıktan sonra 9 eşit modüle bölün. Daha küçük isterseniz 12 ye bölün. Bezeler yapın ve un serpilmiş tepsiye koyun.
  5. Üzerine örtü örtüp, 30 dakika mayalandırın. Bezelerin tekrar havasını alın, haşhaş ezmesinden 1 tatlı kaşığı ortasına koyun ve güzelce kapatın.
  6. Hepsini birebir süreçle bitirip tekrar unlu tepsiye koyun ve 30-40 dakika daha mayalandırın.
  7. Yağı ısıtın. Bezelerin üst kısmı yağın içine gelecek biçimde koyun ve ağır ateşte (Fritözde 160 derece) kızarana kadar iki taraflı pişirip, şeker yahut pudra şekeri ile servis edin. Afiyet olsun.
Haşhaşlı Çörek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 

Similar threads

Haşhaşlı Çörek Tanımı İçin Malzemeler 2 adet yumurta (sarısı üzerine)3 yemek kaşığı toz şeker2 su bardağı ılık süt1 çay bardağı yoğurt1 su bardağı sıvı yağ1 tatlı kaşığı tuz1 paket instant mayaAldığı kadar un Arasına sürmek için; 4 yemek kaşığı haşhaş1 çay bardağı sıvı yağ5 yemek kaşığı toz...
Cevaplar
0
Görüntüleme
68
Haşhaşlı Bükme Çörek Tanımı İçin Gereçler 2 su bardağı ılık süt1 su bardağı ılık su1 paket yaş maya2 yemek kaşığı şekerYarım su bardağı sıvıyağ1,5 tatlı kaşığı tuz7,5 su bardağı un1 yumurta (Sarısı üzerine sürülecek) İç Harcı İçin 250 gram haşhaş ezmesi2 kaşık şekerYarım su bardağı sıvıyağ...
Cevaplar
0
Görüntüleme
32
Haşhaşlı Bükme Çörek Tarifi İçin Malzemeler 250 ml ılık su (Hemen hemen 1 su bardağından 2 fazla oluyor aynı şekilde süt içinde geçerli)250 ml ılık süt3 yemek kaşığı şeker1 paket instant maya2 tatlı kaşığı tuz1 yumurta beyazı (Sarısı üzerine)1 çay bardağından 2 parmak daha fazla sıvı yağ7 su...
Cevaplar
0
Görüntüleme
34
Haşhaşlı Çörek Tanımı İçin Malzemeler 1 su bardağı sıvı yağ1 su bardağı süt1 su bardağı su1 paket yaş maya3 yemek kaşığı şeker1 yemek kaşığı tuz7 su bardağı kadar un İç harcı için; 250 gr haşhaşYarım su bardağından 1-2 parmak fazla sıvı yağ Haşhaşlı Çörek Tanımı Nasıl Yapılır? Not EkleTarifi...
Cevaplar
0
Görüntüleme
22
Haşhaşlı Çörek (Çok Çok Lezzetli) Tarifi İçin Malzemeler 1 yemek kaşığı kuru maya1 tatlı kaşığı tuz2 su bardağı kadar su5 şu bardağı kadar un Arasına sürmek için; 250 gram haşhaş ezmesi biminkini kullandım çok lezzetliYarım su bardağı sıvı yağ6 yemek kaşığı toz şeker (Hepsini iyice karıştırın)...
Cevaplar
0
Görüntüleme
30
858,478Konular
981,296Mesajlar
29,563Kullanıcılar
Malin.Son üye
Üst Alt