Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Haşhaşlı Çörek

Haşhaşlı Çörek
0
28

dagcı

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,225
Etkileşim
3
Puan
38
Yaş
68
F-D Coin
66
has-hasli-corek.jpg

Haşhaşlı Çörek Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 su bardağı ılık süt
  • 1 çay bardağı yoğurt
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 paket kuru maya
  • 3 yemek kaşığı toz şeker
  • 2 adet yumurta (birinin sarısı üzeri için)
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 7 bardak kadar un
Aralarına sürmek için;
  • 250 gram haşhaş ezmesi (arzuya göre 4 yemek kaşığı toz şeker ben kullanmadım)
  • Yarım su bardağı sıvı yağ

Haşhaşlı Çörek Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. Yoğurma kabına un hariç tüm malzemeleri ekleyip çırpıcı ile karıştıralım.
  2. Unu azar azar ekleyip hafif ele yapışan yumuşak bir hamur olmalı.
  3. En az 30 dk üstü kabalı şekilde dinlenmeli.
  4. Büyükçe bir kaseye haşhaşlı harcı hazırlayalım.
  5. Haşhaş ezmesine sıvı yağı ekleyip karıştıralım.
  6. Hamur mayalandıktan sonra 7 eşit parçaya bölüp beze yapalım.
  7. Merdane ile hafif unlayıp servis tabağı büyüklüğünde açalım her kata haşhaşlı harcımızdan sürelim.
  8. Diğer bezeleride aynı şekilde açıp üst üste koyalım.
  9. En üsteki açtığımız bezeye haşhaşlı harçtan sürmeyelim ki kolayca açabilelim.
  10. Hepsini tamamladıktan sonra çöreğimizi fırın tepsisinden daha büyük açmaya çalışalım elimizle dikdörtgen şeklinde.
  11. İnce şeritler halinde keselim.
  12. Daha sonra şeklini verip yağlı kağıt serdiğimiz fırın tepsimize alalım.
  13. Yumurta sarısı sürelim.
  14. Önceden ısınmış 180 derecede üzeri kızarana kadar pişirelim.
Şimdiden afiyet olsun ???? deneyecek olanlardan fotoğraf ve yorumlarınızı bekliyor olucam ???? tarifle ilgili sormak istediklerinizi herzaman sorabilirsiniz ❤️.

Haşhaşlı Çörek Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
 
858,478Konular
981,349Mesajlar
29,575Kullanıcılar
addaxSon üye
Üst Alt