Haşhaşlı Çörek Tarifi İçin Malzemeler
- 2 su bardağı ılık süt
- 1 çay bardağı yoğurt
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 paket kuru maya
- 3 yemek kaşığı toz şeker
- 2 adet yumurta (birinin sarısı üzeri için)
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 7 bardak kadar un
- 250 gram haşhaş ezmesi (arzuya göre 4 yemek kaşığı toz şeker ben kullanmadım)
- Yarım su bardağı sıvı yağ
Haşhaşlı Çörek Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Yoğurma kabına un hariç tüm malzemeleri ekleyip çırpıcı ile karıştıralım.
- Unu azar azar ekleyip hafif ele yapışan yumuşak bir hamur olmalı.
- En az 30 dk üstü kabalı şekilde dinlenmeli.
- Büyükçe bir kaseye haşhaşlı harcı hazırlayalım.
- Haşhaş ezmesine sıvı yağı ekleyip karıştıralım.
- Hamur mayalandıktan sonra 7 eşit parçaya bölüp beze yapalım.
- Merdane ile hafif unlayıp servis tabağı büyüklüğünde açalım her kata haşhaşlı harcımızdan sürelim.
- Diğer bezeleride aynı şekilde açıp üst üste koyalım.
- En üsteki açtığımız bezeye haşhaşlı harçtan sürmeyelim ki kolayca açabilelim.
- Hepsini tamamladıktan sonra çöreğimizi fırın tepsisinden daha büyük açmaya çalışalım elimizle dikdörtgen şeklinde.
- İnce şeritler halinde keselim.
- Daha sonra şeklini verip yağlı kağıt serdiğimiz fırın tepsimize alalım.
- Yumurta sarısı sürelim.
- Önceden ısınmış 180 derecede üzeri kızarana kadar pişirelim.
Haşhaşlı Çörek Tarifi Fotoğraflı Yapılışı