Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Haşhaşlı Çörek

Haşhaşlı Çörek

bilgisayarci

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,141
Etkileşim
1
Puan
38
Yaş
96
F-D Coin
63

Haşhaşlı Çörek Tanımı İçin Malzemeler


Hamuru için;
  • 6 su bardağı un
  • 1 paket kuru maya
  • 3 yemek kaşığı şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 su bardağı ılık su
  • 1 su bardağı ılık süt
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 2 adet yumurta akı (sarısı üzeri için ayrılır)
Harcı için;
  • 250 gr haşhaş
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 çay bardağı şeker

Haşhaşlı Çörek Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. Bir kap içerisine bir paket mayayı koyuyoruz.
  2. 1 su bardağı ılık su ve sütü koyuyoruz maya aktive olması için 5 dk bekliyoruz.
  3. Üzerine 3 yemek kaşığı toz şekeri de ekleyip bir iki dakikada o denli beklersek biraz daha aktive olur mayamız.
  4. Daha sonra öbür materyalleri ekleyip bir 10 dk güzelce yoğurup üzerini streç ile kapatıp sıcak bir yere mayalanmaya bırakıp 1 saat dinlendiriyoruz. 6-7 beze çıkıyor.
  5. Harcını hazırlayalım haşhaş,yağ,şekeri koyup güzelce karıştıralım.
  6. Tezgahı hafif yağlayıp hamurumuzu açalım .
  7. Üzerine harcımızdan sürelim öteki bezelerimize de birebir süreçleri uygulayalım.
  8. En üstüne harcımızı sürmeyip elimizle güzelce açalım uzun uzun keselim kıvrımlayıp tepsiye dizelim.
  9. Üzerini yumurta sarısı sürelim 190°c fırında yarım saat pişirelim.
Haşhaşlı Çörek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
858,480Konular
981,432Mesajlar
29,593Kullanıcılar
Üst Alt