bilgisayarci
FD Üye
Haşhaşlı Çörek Tanımı İçin Malzemeler
Hamuru için;
- 6 su bardağı un
- 1 paket kuru maya
- 3 yemek kaşığı şeker
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 su bardağı ılık su
- 1 su bardağı ılık süt
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 2 adet yumurta akı (sarısı üzeri için ayrılır)
- 250 gr haşhaş
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 çay bardağı şeker
Haşhaşlı Çörek Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Bir kap içerisine bir paket mayayı koyuyoruz.
- 1 su bardağı ılık su ve sütü koyuyoruz maya aktive olması için 5 dk bekliyoruz.
- Üzerine 3 yemek kaşığı toz şekeri de ekleyip bir iki dakikada o denli beklersek biraz daha aktive olur mayamız.
- Daha sonra öbür materyalleri ekleyip bir 10 dk güzelce yoğurup üzerini streç ile kapatıp sıcak bir yere mayalanmaya bırakıp 1 saat dinlendiriyoruz. 6-7 beze çıkıyor.
- Harcını hazırlayalım haşhaş,yağ,şekeri koyup güzelce karıştıralım.
- Tezgahı hafif yağlayıp hamurumuzu açalım .
- Üzerine harcımızdan sürelim öteki bezelerimize de birebir süreçleri uygulayalım.
- En üstüne harcımızı sürmeyip elimizle güzelce açalım uzun uzun keselim kıvrımlayıp tepsiye dizelim.
- Üzerini yumurta sarısı sürelim 190°c fırında yarım saat pişirelim.