Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Haşhaşlı Çörek

Haşhaşlı Çörek
0
22

seocu

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,340
Etkileşim
3
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
69

Haşhaşlı Çörek Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağı su
  • 1 paket yaş maya
  • 3 yemek kaşığı şeker
  • 1 yemek kaşığı tuz
  • 7 su bardağı kadar un
İç harcı için;
  • 250 gr haşhaş
  • Yarım su bardağından 1-2 parmak fazla sıvı yağ

Haşhaşlı Çörek Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. Ilık olan süt ,su, sıvı yağ ,şeker ,tuz ve maya yoğurma kabında eriyene kadar karıştırılır.
  2. Eridikten sonra aldığı kadar un ek edin ,hamur hafif ele yapışacak yumuşak kıvamında olmalı.
  3. Yaklaşık 40 dakika kadar mayalandırın .
  4. Ayrı bir kapta haşhaşı ve sıvı yağı karıştırın.
  5. Hamuru düz bir tabanda yoğurun ve 7 eş kesime ayırın.
  6. Herbir parçayı sunum tabağı büyüklüğünde açın ,aralarına kaşıkla haşhaşı yayın.
  7. En üst katına haşhaş dökmeyin.
  8. Hamuru bitene kadar yapın .
  9. En son elinizle biraz genişletin .
  10. Fırın tepsi büyüklüğünde açın el ile sıkıntı olursa merdane yardımıyla açın.
  11. 2 parmak genişliğinde şeritler halinde kesin ve şeritleri elinizle yuvarlayarak tepsilere dizin .
  12. Üzerine yumurta sarısı sürüp 180 derecede üzeri kızarana kadar pişirin.
Eğer şekerli olsun isterseniz haşhaşın içine 1 su bardağı şeker eği yapıp tıpkı süreci yahut ince uzun kesilen şeritleri 2ye katlayıp kendi etrafında dolayabilir farklı biçimler verebilirsiniz.

Haşhaşlı Çörek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
858,478Konular
981,314Mesajlar
29,569Kullanıcılar
allytrSon üye
Üst Alt