Haşhaşlı Çörek Tanımı İçin Malzemeler
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı süt
- 1 su bardağı su
- 1 paket yaş maya
- 3 yemek kaşığı şeker
- 1 yemek kaşığı tuz
- 7 su bardağı kadar un
- 250 gr haşhaş
- Yarım su bardağından 1-2 parmak fazla sıvı yağ
Haşhaşlı Çörek Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Ilık olan süt ,su, sıvı yağ ,şeker ,tuz ve maya yoğurma kabında eriyene kadar karıştırılır.
- Eridikten sonra aldığı kadar un ek edin ,hamur hafif ele yapışacak yumuşak kıvamında olmalı.
- Yaklaşık 40 dakika kadar mayalandırın .
- Ayrı bir kapta haşhaşı ve sıvı yağı karıştırın.
- Hamuru düz bir tabanda yoğurun ve 7 eş kesime ayırın.
- Herbir parçayı sunum tabağı büyüklüğünde açın ,aralarına kaşıkla haşhaşı yayın.
- En üst katına haşhaş dökmeyin.
- Hamuru bitene kadar yapın .
- En son elinizle biraz genişletin .
- Fırın tepsi büyüklüğünde açın el ile sıkıntı olursa merdane yardımıyla açın.
- 2 parmak genişliğinde şeritler halinde kesin ve şeritleri elinizle yuvarlayarak tepsilere dizin .
- Üzerine yumurta sarısı sürüp 180 derecede üzeri kızarana kadar pişirin.
Haşhaşlı Çörek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı