Haşhaşlı Çörek Tanımı İçin Malzemeler
Hamuru için;
- 2 su bardağı süt
- 2 yemek kaşığı şeker
- 2 adet yumurta (Sarısı üzerine gelecek)
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 2 çay kaşığı kadar tuz
- 1 paket maya
- Alabildiği kadar un
- 250 gr haşhaş ezmesi
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 5 yemek kaşığı şeker
- Yumurta sarısı
Haşhaşlı Çörek Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Hamuru için sütümüzü ısıtalım ve bu kaba mayamızı koyup, ısınan sütle düzgünce eritelim.
- Ardından öbür gereçleri içine ekleyelim, denetimli un ekleyerek kulak göğsü kıvamında hamur elde edelim, 30 dakika mayalandırmaya bırakalım.
- Mayalanan hamuru 4 eşit bezeye bölelim ve her bir parçayı merdaneyle açalım.
- Hazırladığımız iç harcımızdan kendimize nazaran belirlediğimiz ölçüde hamurun içine koyalım ve hamuru saralım. Küçük kesimlere bölerek hamuru keselim ve tepsiye dizelim.
- Üzerine yumurta sarısı sürüp, 180 derece fırında altlı üstlü yaklaşık 30-35 dakika pişirelim. Deneyenler şimdiden afiyet olsun.