Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Haşhaşlı Çörek

Haşhaşlı Çörek

bilgisayarci

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,141
Etkileşim
1
Puan
38
Yaş
97
F-D Coin
68

Haşhaşlı Çörek Tanımı İçin Malzemeler


Hamuru için;
  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağı su
  • 1 su bardağı sıvıyağ
  • 3 çorba kaşığı şeker
  • 1 tatlı kaş tuz
  • 1 paket kurumaya
  • Aldığı kadar un
İçi için;
  • 1 su bardağı haşhaş
  • 3 çorba kaşığı şeker
  • 1 su bardağı sıvıyağ
Üzeri için;
  • Yumurta sarısı

Haşhaşlı Çörek Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. Hamur için kaba bütün gereçleri alalım yumuşak kıvam alana kadar yoğuralım, bezelere ayıralım.
  2. Bezeleri oklava yada merdane yardımıyla açalım.
  3. Sıvı yağ ve şekerle karıştırdığımız haşhaşı açtığımız bezelere paylaştıralım.
  4. Rulo yapıl gül gizli verelim, yağlanmış tepsiye dizelim üzerine yumurta sarısı sürelim.
  5. 190 derece fırında pişirelim. Afiyet şifa olsun.
Haşhaşlı Çörek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
858,505Konular
982,770Mesajlar
33,065Kullanıcılar
DoxySon üye
Üst Alt