bilgisayarci
FD Üye
Haşhaşlı Çörek Tanımı İçin Malzemeler
Hamuru için;
- 1 su bardağı süt
- 1 su bardağı su
- 1 su bardağı sıvıyağ
- 3 çorba kaşığı şeker
- 1 tatlı kaş tuz
- 1 paket kurumaya
- Aldığı kadar un
- 1 su bardağı haşhaş
- 3 çorba kaşığı şeker
- 1 su bardağı sıvıyağ
- Yumurta sarısı
Haşhaşlı Çörek Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Hamur için kaba bütün gereçleri alalım yumuşak kıvam alana kadar yoğuralım, bezelere ayıralım.
- Bezeleri oklava yada merdane yardımıyla açalım.
- Sıvı yağ ve şekerle karıştırdığımız haşhaşı açtığımız bezelere paylaştıralım.
- Rulo yapıl gül gizli verelim, yağlanmış tepsiye dizelim üzerine yumurta sarısı sürelim.
- 190 derece fırında pişirelim. Afiyet şifa olsun.
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.