Haşhaşlı Çörek Tanımı İçin Malzemeler
- 2 adet yumurta (sarısı üzerine)
- 3 yemek kaşığı toz şeker
- 2 su bardağı ılık süt
- 1 çay bardağı yoğurt
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 paket instant maya
- Aldığı kadar un
- 4 yemek kaşığı haşhaş
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 5 yemek kaşığı toz şeker
Haşhaşlı Çörek Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Sıvı yağı, sütü ve mayayı bir kaba alıp karıştırın.
- Sonrasında un hariç tüm gereçleri ekleyin.
- Azar azar unu da ekleyip kulak göğsü kıvamı alana kadar yoğurun.
- Hamuru 30 dk mayalandırın.
- Bir kabın içinde haşhaş, şeker ve sıvı yağı karıştırın.
- Mayalanan hamurdan 6 beze yapın tabak büyüklüğünde açıp haşhaşlı karışımdan sürün.
- Her katta tıpkı süreci yapın. Son kat hariç.
- Hepsini üst üste koyduktan sonra bezeyi açarak büyütün ve dilimleyin.
- Dilimlediğiniz kesimleri kıvırarak tepsiye koyun.
- Üstlerine yumurta sarısı sürüp 180° fırında 30-35 dk pişirin. Afiyet olsun ????.