Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Haşhaşlı Çörek

Haşhaşlı Çörek
0
99

klimaci

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
37,992
Etkileşim
2
Puan
38
Yaş
46
F-D Coin
90

Haşhaşlı Çörek Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağı su
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 paket kuru maya
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 4 yemek kaşığı toz şeker
  • Un (yaklaşık 6 su bardağı)
  • 1 tane yumurta sarısı
  • 1 paket ıslak haşhaş

Haşhaşlı Çörek Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. Su ve sütü ılık olacak halde ısıtılıp mayayı eritelim.
  2. Sıvı yağ, şeker ve tuzu akabinde da azar azar unu ekleyerek yoğuralım. Kulak göğsü kıvamında olsun hamur.
  3. 1 kapta haşhaş ezmesi ile içine biraz sıvı yağ koyalım ki ortalarına sos kıvamında olsun.
  4. Yumurta büyüklüğünde hamurları bölelim orta kalınlıkta açalım her birinin ortasına haşhaşlı sostan sürelim 10 kat olacak şeklide.
  5. 10 kat yapınca tekrar hamuru açıyoruz kesiyoruz ve sarıp tepsiye yerleştirelim.
  6. Üzerine yumurta sarısını sürelim.
  7. 200 derecelik fırında 25 30 dakika pişmesi kâfi.
Haşhaşlı Çörek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 

Similar threads

Haşhaşlı Çörek Tanımı İçin Malzemeler 2 adet yumurta (sarısı üzerine)3 yemek kaşığı toz şeker2 su bardağı ılık süt1 çay bardağı yoğurt1 su bardağı sıvı yağ1 tatlı kaşığı tuz1 paket instant mayaAldığı kadar un Arasına sürmek için; 4 yemek kaşığı haşhaş1 çay bardağı sıvı yağ5 yemek kaşığı toz...
Cevaplar
0
Görüntüleme
67
Haşhaşlı Çörek Tanımı İçin Materyaller 1 su bardağı su1 su bardağı sıvı yağ1 su bardağı süt1 paket yaş maya1 tatlı kaşığı tuz2 yemek kaşığı şeker İç Harcı İçin 4 tepeleme yemek kaşığı haşhaş1.5 yemek kaşığı şekerYarım çay bardağı sıvı yağ Haşhaşlı Çörek Tanımı Yapılışı Süt ve suyu ısıtalım...
Cevaplar
0
Görüntüleme
16
Haşhaşlı Çörek Tarifi İçin Malzemeler 2 su bardağı ılık süt1 çay bardağı yoğurt1 su bardağı sıvı yağ1 paket kuru maya3 yemek kaşığı toz şeker2 adet yumurta (birinin sarısı üzeri için)1 tatlı kaşığı tuz7 bardak kadar un Aralarına sürmek için; 250 gram haşhaş ezmesi (arzuya göre 4 yemek kaşığı toz...
Cevaplar
0
Görüntüleme
28
Haşhaşlı Burma Çörek Tanımı İçin Malzemeler 5 su bardağı un2 su bardağı ılık su1 paket kuru maya1 tatlı kaşığı tuz Arası için; 1,kase haşhaş ezmesi10 yemek kaşık sıvı yağ Üzeri için; 1 adet yumurta sarısı2 yemek kaşığı sıvı yağ Haşhaşlı Burma Çörek Tanımı Nasıl Yapılır? Not EkleTarifi Yazdır...
Cevaplar
0
Görüntüleme
61
Haşhaşlı Çörek (Haşhaşlı Bükme) Tarifi İçin Malzemeler 1 paket kuru maya veya yarım paket yaş maya1 su bardağı ılık süt1 su bardağı ılık su2 yemek kaşığı toz şekerYarım su bardağı sıvı yağ1 tatlı kaşığı tuz1 yemek kaşığı tereyağı veya margarin2 yumurta beyazı (Sarısını üzerine ayırın)6 su...
Cevaplar
0
Görüntüleme
43
858,476Konular
981,262Mesajlar
29,555Kullanıcılar
Üst Alt