Haşhaşlı Çörek Tanımı İçin Malzemeler
- 1 su bardağı süt
- 1 su bardağı su
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 paket kuru maya
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 4 yemek kaşığı toz şeker
- Un (yaklaşık 6 su bardağı)
- 1 tane yumurta sarısı
- 1 paket ıslak haşhaş
Haşhaşlı Çörek Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Su ve sütü ılık olacak halde ısıtılıp mayayı eritelim.
- Sıvı yağ, şeker ve tuzu akabinde da azar azar unu ekleyerek yoğuralım. Kulak göğsü kıvamında olsun hamur.
- 1 kapta haşhaş ezmesi ile içine biraz sıvı yağ koyalım ki ortalarına sos kıvamında olsun.
- Yumurta büyüklüğünde hamurları bölelim orta kalınlıkta açalım her birinin ortasına haşhaşlı sostan sürelim 10 kat olacak şeklide.
- 10 kat yapınca tekrar hamuru açıyoruz kesiyoruz ve sarıp tepsiye yerleştirelim.
- Üzerine yumurta sarısını sürelim.
- 200 derecelik fırında 25 30 dakika pişmesi kâfi.