Haşhaşlı İrmikli Şerbetli Tatlı Tanımı İçin Malzemeler
- 150 gram margarin yahut tereyağı
- 1 çay bardağı pudra şekeri
- 1 adet yumurta
- 2 yemek kaşığı tahin
- 1 çay bardağı irmik
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 2 buçuk 3 su bardağı un (azar azar ekleyin fark edebilir yumuşak bir hamur olucak)
- Yarım su bardağı süt
- 3 yemek kaşığı irmik
- 3 yemek kaşığı haşhaş
- 1 buçuk su bardağı toz şeker
- 2 buçuk su bardağı su
- Minik bir kesim limon
- Antep fıstığı kullandım
Haşhaşlı İrmikli Şerbetli Tatlı Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- İlk olarak şerbeti hazırlayalım materyalleri uygun bir tencereye alıp karıştırarak şekerini eritelim, kaynamaya başlayınca altını kısalım 5 dk kısık ateşte kaynadıktan ocaktan alalım soğusun.
- Yoğurma kabına un dışındaki gereçleri ekleyip karıştıralım.
- Üzerine azar azar un ekleyip yumuşak ele yapışmayan bir hamur hazırlayalım.
- Hazırladığımız hamurdan ufak kesimler koparıp elimizde yuvarlayalım.
- Heryerini süte batırıp tercihen irmik yahut haşhaşa bulayalım.
- Yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizelim .
- 180 derece çok hoş ısınmış fırında denetimli pişirelim altı kızarıp üzeri renk almalı buna dikkat edelim.
- Fırından aldıktan sonra daha ufak bir tepsiye aktarıp şerbetini yavaş yavaş her tatlının üzerine gelecek formda gezdirelim .
- Tepside birikeni daima olarak kaşıkla üzerlerine gezdirip daha çabuk çekmesini sağlayalım .
- Biraz dinlendirip dilerseniz üzerini antep fıstığı ile süsledikten sonra servis edebilirsiniz.
Afiyet olsun ????????????.
Haşhaşlı İrmikli Şerbetli Tatlı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı