Haşhaşlı Islak Kurabiye Tanımı İçin Materyaller
- 2 adet yumurta
- 125 gram margarin
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 çay bardağı toz şeker
- 2 yemek kaşığı nişasta
- 1 paket kabartma tozu
- 2 yemek kaşığı kakao
- 4+1 su bardağı un
- 2 çay bardağı toz şeker
- 2 çay bardağı su
- 1 çay bardağı haşhaş
Haşhaşlı Islak Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Şerbet için gereçler tencereye konarak kaynamaya bırakılır.
- Kaynamaya başlayınca 5 dakika kaynatılıp soğumaya bırakılır.
- Kurabiye için un hariç tüm materyal bir kaba konularak karıştırılır.
- Un yavaş yavaş ek edilerek ele yapışmayan hamur yoğurulur.
- Hamurdan ceviz büyüklüğünde modüller koparıp yuvarlanır.
- Sonra bir kaba alınan haşhaş a batırılır yalnızca üst kısmı.
- Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizilir.
- Evvelce ısıtılmış 180 derece fırında üzerleri çatlayıncaya kadar pişirilir.
- Fırından çıktıktan sonra 10 dakika kadar bekletilir.
- Sonra kaşık yardımıyla üzerlerine şerbet gezdirilir. Servis yapılır.