teknolojiuzmani
FD Üye
Haşhaşlı Kakaolu İrmik Tatlısı Tanımı İçin Malzemeler
- 250 gram oda sıcaklığında tereyağ
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 1 adet yumurta
- 3 yemek kaşığı pudra şekeri
- 2 yemek kaşığı kakao
- 2 yemek kaşığı irmik
- 1 ince rendelenmiş limon kabuğu
- 2 ,5 su bardağı un
- 1 paket vanilya
- 1 tatlı kaşığı kabartma tozu
- Yeterince mavi haşhaş
- 2 ,5 su bardağı şeker
- 2 ,5 su bardağı su
- 1 dilim limon
- İnce çekilmiş fındık ve fıstık
Haşhaşlı Kakaolu İrmik Tatlısı Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Malzemeleri yoğurma kabına alarak karıştırıyoruz. Unu denetimli ek ederek ele yapışmayan yumuşak bir hamur hazırlıyoruz.
- Mandalina büyüklüğünde kesimler alarak yuvarlayıp rulo biçimi veriyoruz.
- Uzun bir tabağa haşhaş alarak ruloyu buluyoruz.
- Bir parmak genişliğinde kesip tepsiye diziyoruz.
- 180 derece fırında yaklaşık 20 dakika pişiriyoruz. (pişirme müddetini kendi fırınınıza nazaran ayarlayabilirsiniz. ).
- Şerbeti için materyalleri bir kaba alıp 15 dakika kaynatarak altını kapatıyoruz.
- Pişen sıcak tatlılara sıcak şerbetini döküyoruz.
- Dinlendikten sonra üzerini süsleyerek servis ediyoruz. ????Kısa müddette hazırlayabileceğiniz pratik ve lezzetli bir tatlı. ????Deneyeceklere afiyet olsun