
Haşhaşlı Kakaolu Şerbetli Tatlı (Tek Lokmalık Çok Lezzetli) Tanımı İçin Materyaller
- 125 gr tereyağı yahut margarin
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 1 adet yumurta
- 3 yemek kaşığı pudra şekeri
- 2 yemek kaşığı irmik
- 2 dolu yemek kaşığı kakao
- 1 adet portakal kabuğu
- 1 çay kaşığı kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 2 su bardağı un
- 2,5 su bardağı şeker
- 2,5 su bardağı su
- 1 dilim limon
- Haşhaş
- Antep fıstığı
Haşhaşlı Kakaolu Şerbetli Tatlı (Tek Lokmalık Çok Lezzetli) Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Yumuşamış tereyağı yahut margarini yoğurma kabına alın.
- Üzerine başka materyalleri de ekleyip karıştırın. Unu eleyerek azar azar ek edip yumuşak ele yapışmayan hamur elde edin.
- Hamurdan mandalina büyüklüğünde kesimler koparıp yuvarlayın.
- Hamurları elinizle tezgahın üzerinde yuvarlayarak parmak kalınlığında silindir biçim verip haşhaşa bulayın.
- Bıçak yardımıyla 2 santim kalınlığında kesin.
- Yağlı kağıt serili tepsiye dizin. Hepsini bu biçim yapın.
- 180 derece evvelce ısıtılmış fırında 20-25 dakika pişirin. Şerbeti hazırlayın bunun için şeker ve suyu tencereye alın karıştırın.
- Bir taşım kaynayınca altını kısıp içine limon dilimi koyup 7-8 dakika pişirin. Ocaktan alın.
- Tatlıyı fırından çıkarıp sıcak tatlıya sıcak şerbeti ekleyin.
- Şerbeti ekledikten 2-3 dakika sonra tatlıları bilakis çevirin.
- 2_-3 dakika sonra tekrar çevirip düzeltin. Tatlı büsbütün şerbeti çekip soğuduğunda antep fıstığı ile süsleyip servis yapın.