Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Haşhaşlı Katmer (Sahurda Buzluktan Çıkartıp Isıtıp Yenmeye Hazır)

Haşhaşlı Katmer (Sahurda Buzluktan Çıkartıp Isıtıp Yenmeye Hazır)
0
231

klimaci

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
37,992
Etkileşim
2
Puan
38
Yaş
46
F-D Coin
90

Haşhaşlı Katmer (Sahurda Buzluktan Çıkartıp Isıtıp Yenmeye Hazır) Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 kg un
  • 2 su bardağı ılık su
  • 1 çay bardağı ılık süt (yumuşacık olmasını sağlıyor )
  • 1 paket maya
  • 1 tatlı kaşığı tuz tuz
Arası için
  • 6-7 yemek kaşık siyah haşhaş (sarıda olur)
  • 1 su bardak sıvı yağ
  • 200 gram katı yağ (ben tereyağ kullandım)

Haşhaşlı Katmer (Sahurda Buzluktan Çıkartıp Isıtıp Yenmeye Hazır) Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. Hamurumuzun ölçüsünü kişi sayısına nazaran yahut dolaba atacaksanız ona nazaran ayarlayıp yumuşak kıvam elde edene kadar yoğuralım.
  2. 1-2 saat mayalandıktan sonra küçük küçük alıp yuvarlayalım ve üzerini örtüp 10 dk dinlendirelim.
  3. O sırada yağları eritip haşhaş ısınana kadar tavada çevirelim bi fiske tuz atıp altını kapatalım.
  4. Hamuru 2-3 santim kalınlığında açıp haşhaşı sürelim ve rulo yapıp yağlar donana kadar bekletelim.
  5. Sonra tekrar açıp gözleme tavasında yahut sacda gerili önlü kısık ateşte pişirelim.
  6. Sıcağıyla üzerine tereyağ sürüp servis edelim.Not: dondurucuya atacaksanız çıkardıktan sonra ısıtıp.
Haşhaşlı Katmer (Sahurda Buzluktan Çıkartıp Isıtıp Yenmeye Hazır) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 

Similar threads

Haşhaşlı Katmer Tanımı İçin Malzemeler 6 su bardağı un3 yemek kaşığı sıvı yağYarım yemek kaşığı tuz2.5 -3 su bardağı ılık su1 çay kaşığı kabartma tozu İç malzeme Dövülmüş haşhaşSıvıyağ Üstü için Tereyağı Haşhaşlı Katmer Tanımı Nasıl Yapılır? Not EkleTarifi Yazdır Öncelikle hamurumuzla...
Cevaplar
0
Görüntüleme
82
Tel Tel Haşhaşlı (Katmer) Tarifi İçin Malzemeler 3 su bardağı un1 çay kaşığı kuru maya1 tatlı kaşığı tuzAldığı kadar ılık su İçine sürmek için; Haşhaş100gr margarinYarım çay bardağı sıvı yağ Tel Tel Haşhaşlı (Katmer) Tarifi Nasıl Yapılır? Not EkleTarifi Yazdır Not: Unun kalitesine göre...
Cevaplar
0
Görüntüleme
42
Puf Puf Kabaran Katmer Poğaça (5 Katlı Peynirli Ve Haşhaşlı) Tanımı İçin Materyaller 1 su bardağı ılık süt1 su bardağı ılık su2 adet yumurta akı (sarıları üzeri için ayrılacak)Yarım su bardağı sıvı yağ1 yemek kaşığı şeker1 tatlı kaşığı tuz1 paket instant maya5,5 su bardağı un Peynirli poğaça...
Cevaplar
0
Görüntüleme
45
Mayasız Haşhaşlı Katmer Tarifi İçin Malzemeler 6 su bardağı un1 tatlı kaşığı tuz (damak tadınıza göre ayarlayabilirsiniz)Ilık suYarım kahve fincanı kadar sıvı yağ İçi için; 1 paket bim de satılan haşhaştan kullandım1 su bardağı sıvı yağ (250 ml lik bardağı) Mayasız Haşhaşlı Katmer Tarifi Nasıl...
Cevaplar
0
Görüntüleme
60
Katmer (Konya Katmeri) Tanımı İçin Gereçler 3 su bardağı un1 adet yumurta1 su bardağı yoğurt1 yemek kaşığı sirke1 su bardağı su1 yemek kaşığı eritilmiş tereyağı1 çay kaşığı karbonat1 çay kaşığı tuz Açmak için 1 su bardağı un Yufkaları yağlamak için 1 su bardağı eritilmiş tereyağı1 çay bardağı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
38
858,499Konular
982,575Mesajlar
30,330Kullanıcılar
KristonSon üye
Üst Alt