Haşhaşlı Katmer (Sahurda Buzluktan Çıkartıp Isıtıp Yenmeye Hazır) Tanımı İçin Malzemeler
- 1 kg un
- 2 su bardağı ılık su
- 1 çay bardağı ılık süt (yumuşacık olmasını sağlıyor )
- 1 paket maya
- 1 tatlı kaşığı tuz tuz
- 6-7 yemek kaşık siyah haşhaş (sarıda olur)
- 1 su bardak sıvı yağ
- 200 gram katı yağ (ben tereyağ kullandım)
Haşhaşlı Katmer (Sahurda Buzluktan Çıkartıp Isıtıp Yenmeye Hazır) Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Hamurumuzun ölçüsünü kişi sayısına nazaran yahut dolaba atacaksanız ona nazaran ayarlayıp yumuşak kıvam elde edene kadar yoğuralım.
- 1-2 saat mayalandıktan sonra küçük küçük alıp yuvarlayalım ve üzerini örtüp 10 dk dinlendirelim.
- O sırada yağları eritip haşhaş ısınana kadar tavada çevirelim bi fiske tuz atıp altını kapatalım.
- Hamuru 2-3 santim kalınlığında açıp haşhaşı sürelim ve rulo yapıp yağlar donana kadar bekletelim.
- Sonra tekrar açıp gözleme tavasında yahut sacda gerili önlü kısık ateşte pişirelim.
- Sıcağıyla üzerine tereyağ sürüp servis edelim.Not: dondurucuya atacaksanız çıkardıktan sonra ısıtıp.