elektronikci
FD Üye
Haşhaşlı Katmer Tanımı İçin Malzemeler
- 6 su bardağı un
- 3 yemek kaşığı sıvı yağ
- Yarım yemek kaşığı tuz
- 2.5 -3 su bardağı ılık su
- 1 çay kaşığı kabartma tozu
- Dövülmüş haşhaş
- Sıvıyağ
- Tereyağı
Haşhaşlı Katmer Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Öncelikle hamurumuzla başlayalım. Hamur kabımıza un sıvı yağ tuz kabartma tozunu ek ediyoruz. Suyumuzu yavaş yavaş döküp yumuşak bir hamur elde edelim.
- Sonra hamurumuzu bezeler haline getirip on dakika kadar dinlendiriyoruz.
- Dinlenen hamurumuzu üzerine biraz un serpip merdane yahut oklava ile açıyoruz.
- Haşhaş ile yağımızı bir kapta hazırlayıp açtığımız hamurumuzun içine biraz döküp yayıyoruz.
- Sonra uçlarından dan birleştirip rulo yapıyoruz.
- Diğer hamurlarımızı da motamot bu formda yapıyoruz.
- İlk evvelki hamurumuzu alıp elimizle açıyoruz çok inceltmiyoruz.
- Pasta tabağı boyutunda açtım ben tavamıza nazaran ayarlıyoruz hamurumuzu.
- Isınan tavamızın içine. Hamurumuzu koyup gerili önlü pişiriyoruz.
- Pişen katmerlerimizi tereyağ ile yağlıyoruz. Deneyeceklere afiyet olsun.