Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Haşhaşlı Katmer

Haşhaşlı Katmer

elektronikci

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,347
Etkileşim
3
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
69

Haşhaşlı Katmer Tanımı İçin Malzemeler

  • 6 su bardağı un
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • Yarım yemek kaşığı tuz
  • 2.5 -3 su bardağı ılık su
  • 1 çay kaşığı kabartma tozu
İç malzeme
  • Dövülmüş haşhaş
  • Sıvıyağ
Üstü için
  • Tereyağı

Haşhaşlı Katmer Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. Öncelikle hamurumuzla başlayalım. Hamur kabımıza un sıvı yağ tuz kabartma tozunu ek ediyoruz. Suyumuzu yavaş yavaş döküp yumuşak bir hamur elde edelim.
  2. Sonra hamurumuzu bezeler haline getirip on dakika kadar dinlendiriyoruz.
  3. Dinlenen hamurumuzu üzerine biraz un serpip merdane yahut oklava ile açıyoruz.
  4. Haşhaş ile yağımızı bir kapta hazırlayıp açtığımız hamurumuzun içine biraz döküp yayıyoruz.
  5. Sonra uçlarından dan birleştirip rulo yapıyoruz.
  6. Diğer hamurlarımızı da motamot bu formda yapıyoruz.
  7. İlk evvelki hamurumuzu alıp elimizle açıyoruz çok inceltmiyoruz.
  8. Pasta tabağı boyutunda açtım ben tavamıza nazaran ayarlıyoruz hamurumuzu.
  9. Isınan tavamızın içine. Hamurumuzu koyup gerili önlü pişiriyoruz.
  10. Pişen katmerlerimizi tereyağ ile yağlıyoruz. Deneyeceklere afiyet olsun.
Haşhaşlı Katmer Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
858,477Konular
981,295Mesajlar
29,562Kullanıcılar
omaromarcanSon üye
Üst Alt