teknolojiuzmani
FD Üye
Haşhaşlı Kremalı Kek Tanımı İçin Materyaller
Kek gereçleri:
- 3 adet yumurta
- 1,5 çay bardağı şeker
- 1 su bardağından bir parmak eksik sıvı yağ
- 1 su bardağından bir parmak eksik süt
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- 9 yemek kaşığı un
- 3 yemek kaşığı haşhaş
- 3 su bardağı süt
- 3 yemek kaşığı şeker
- 2 paket krem santi
Haşhaşlı Kremalı Kek Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Yumurta ve toz şeker derin bir kaba alınıp mikserle uygunca çırpılır.
- Daha sonra sırasıyla sıvı yağ,süt,vanilya,kabartma tozu,haşhaş ve un da eklenerek karıştırılır.
- Hazırlanan kek karışımı yağlanmış yuvarlak yahut kare borcama dökülür.
- Evvelden ısıtılmış 180° fırında üzeri kızarana dek yaklaşık 20 dk pişirilir. Kürdan testi yapıp fırından çıkarılır. Bardak ölçüsü:200 ml.
- 3 su bardağı süt ile 3 yemek kaşığı şeker bir kaba alınır.
- Çırpıcıyla şeker eriyene kadar çırpılır.
- Keki fırından çıkardıktan 3 dk sonra keke çatalla delikler açıp sütlü soğuk şerbeti döküp çekmesini bekleyin.
- 2 paket krem şantiyi gerisindeki ölçülere nazaran yapıp şerbetli kekin üstüne dökerek spatulayla eşit yayın. Ben patates doğrayıcısıyla biçim verdim.
- İsteğe bağlı üzerine fıstık tozu yahut hindistan cevizi serpiştirilebilir.
- Dolapta en 2-3 saat dinlendirildikten sonra afiyetle yeyilebilir. Afiyet olsun.