
Haşhaşlı Kurabiye Tanımı İçin Gereçler
- 125 gram margarin
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 1 çay bardağı pudra şekeri
- 1 adet yumurta
- 4 çorba kaşığı nişasta
- 2 yemek kaşığı haşhaş
- 1 paket vanilya
- 1 çay kaşığı kabartma tozu
- Aldığı kadar un
Haşhaşlı Kurabiye Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Kabımıza oda sıcaklığında erimiş margarin ,sıvı yağ, pudra şekeri, nişasta, yumurta, vanilya, kabartma tozu ve haşhaş alınarak karıştırılır.
- Yavaş yavaş un eği yapılarak yumuşak bir kurabiye hamuru elde edilir.
- Hazırlanan hamur rulo yapılarak streç sinemaya sarılır.
- 30 dk kadar buzlukta bekletilir.
- Hafif sertleşen kurabiye dolaptan alınır birer parmak aralıklarla dilimlenir.
- Yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizilir.
- Evvelce ısıtılmış 180 derecede 15-20 dk kadar üzeri beyaz kalacak, altı pembeleşecek biçimde pişirilir.