
Haşhaşlı Limonlu Islak Kurabiye Tanımı İçin Gereçler
- 200 gram margarin yahut tereyağı
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı pudra şekeri
- 1 adet yumurta
- 1,5 yemek kaşığı toz şeker
- 1. yemek kaşığı mavi haşhaş
- 1,5 limon kabuğu rendesi
- Yarım limon suyu
- 1 paket vanilya
- Yarım paket kabartma tozu
- Alabildiği kadar un (ele yapışmayan yumuşak bir hamur olmalı)
- 2 adet limon suyu
- 1 su bardağı hindistan cevizi
- 1 su bardağı pudra şekeri
Haşhaşlı Limonlu Islak Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Oda ısısında olan margarini kabın içersine ekleyin.
- Üzerine şeker ve pudra şekerini ekleyip uygunca karıştıyoruz.
- Üzerine un hariç öbür malzemeleride ekleyip bir tık daha karıştırdıktan sonra, ununu yavaş yavaş ekleyip ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde ediyoruz.
- Evvelce ısıtılmış 170 derece fırında hafif pembeleşinceye kadar pişiriyoruz.
- Soğuduktan sonra birinci limon suyuna batırıp sonra hindistan cevizi ve pudra şekeri karışımına buluyoruz.
Haşhaşlı Limonlu Islak Kurabiye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı