Haşhaşlı Limonlu Kurabiye Tanımı İçin Malzemeler
- 200 gram paket yağ yahut tereyağı
- 1 su bardağı pudra şekeri
- Yarım su bardağı nişasta
- 1 adet yumurta
- 3,5 su bardağı un
- 3 yemek kaşığı limon suyu yahut limon aroması
- 1 paket vanilya
- Yarım paket kabartma tozu
- 1 yemek kaşığı haşhaş
- Beyaz çikolata
Haşhaşlı Limonlu Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Un ve kabartma tozu hariç tüm materyalleri karıştırma kabına alalım.
- Karıştırdıktan sonra unu ve kabartma tozunu katalım unu denetimli ekleyelim yumuşak bir hamur elde edelim.
- Daha sonra hamurdan büyük modüller alarak oklava yahut merdane yardımıyla düzleştirelim (Çok kalın olmayacak)
- Daha sonra çay bardağı ağzıyla biçim verelim (Şeklini istediğiniz biçimde verebilirsiniz)
- Sonra 180 derecede 15-20 dakika pişirelim.
- Üzerini de beyaz çikolatayla süsleyerek servis yapalım.