![hashasli-lokum.jpg](https://i.nefisyemektarifleri.com/2021/04/05/hashasli-lokum.jpg)
Haşhaşlı Lokum Tanımı İçin Materyaller
- 1 kilo un
- 1 paket yaş maya
- 1 tatlı kaşığı tuz
- El dayanacak formda sıcak su
- Tuz
- Yarım paket, haşhaş ezmesi
- İnceltecek kadar sıvı yağ
- 1 su bardağı ezilmiş ceviz içi
- Susam, çörek otu
Haşhaşlı Lokum Tanımı Yapılışı
- Unun ortasını açın.Mayayı ezin, tuzu una serpip hamuru yoğurun .
- Ekmek hamuru yumuşaklığında olacak ne kadar yumuşak olursa o kadar yeterli sonuç alırsınız.
- Hamuru mayalanmaya bırakın bir saat sonra hazır olacaktır.
- Hamur mayalanınca tekrar yoğurun .Havasını alın .
- Büyük yağladığınız tezgahta bezelere ayırın, 4 yada 5 beze çıkıyor.
- Elinizle servis tabağı büyüklüğünde açın .
- Haşhaş ezmesini yaklaşık 1, 5 su bardağı sıvı yağla inceltin ve hamurunuza haşhaşı bol olacak halde sürün.
- Ceviz içi takım biraz kıyılarından tutup asılarak çok ince olmayacak halde uzatın ve rulo olarak satın.
- 4 parmak genişliğinde karalıklarla kesin.
- Elinizle içe gerçek toparlayarak yağladığınız tepsiye dizin.
- Üzerine çörek otu susam serpin.
- Evvelden ısıtılmış fırında 40 yada 45 dakika 200° de fırında altı üstü kızarana denk pişirin şifa bal olsun.