Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Haşhaşlı Lokum

Haşhaşlı Lokum
0
19

morfeus

FD Üye
Katılım
Kas 12, 2021
Mesajlar
3
Etkileşim
4
Puan
38
Yaş
46
Konum
Rusya
F-D Coin
139
hashasli-lokum.jpg

Haşhaşlı Lokum Tanımı İçin Materyaller

  • 1 kilo un
  • 1 paket yaş maya
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • El dayanacak formda sıcak su
  • Tuz
İç harcı için;
  • Yarım paket, haşhaş ezmesi
  • İnceltecek kadar sıvı yağ
  • 1 su bardağı ezilmiş ceviz içi
Üzeri için;
  • Susam, çörek otu

Haşhaşlı Lokum Tanımı Yapılışı

  1. Unun ortasını açın.Mayayı ezin, tuzu una serpip hamuru yoğurun .
  2. Ekmek hamuru yumuşaklığında olacak ne kadar yumuşak olursa o kadar yeterli sonuç alırsınız.
  3. Hamuru mayalanmaya bırakın bir saat sonra hazır olacaktır.
  4. Hamur mayalanınca tekrar yoğurun .Havasını alın .
  5. Büyük yağladığınız tezgahta bezelere ayırın, 4 yada 5 beze çıkıyor.
  6. Elinizle servis tabağı büyüklüğünde açın .
  7. Haşhaş ezmesini yaklaşık 1, 5 su bardağı sıvı yağla inceltin ve hamurunuza haşhaşı bol olacak halde sürün.
  8. Ceviz içi takım biraz kıyılarından tutup asılarak çok ince olmayacak halde uzatın ve rulo olarak satın.
  9. 4 parmak genişliğinde karalıklarla kesin.
  10. Elinizle içe gerçek toparlayarak yağladığınız tepsiye dizin.
  11. Üzerine çörek otu susam serpin.
  12. Evvelden ısıtılmış fırında 40 yada 45 dakika 200° de fırında altı üstü kızarana denk pişirin şifa bal olsun.
 
858,496Konular
982,201Mesajlar
30,125Kullanıcılar
JubeydSon üye
Üst Alt