Haşhaşlı Lokum Tarifi İçin Malzemeler
- 1 su bardağı ılık süt
- 1 su bardağı ılık su
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 paket maya
- 2 yemek kaşığı toz şeker
- 1 yemek kaşığı tuz
- 1 yumurta akı
- (Yumuşak bir kıvam alana kadar ilave edeceğimiz un)
- 1 paket haşhaş ezmesi
- 1 su bardağı dövülmüş ceviz
- 1 su bardağı kadar sıvı yağ
- 1 adet yumurta sarısı
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
Haşhaşlı Lokum Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Ilık süt ve ılık suyun içine maya ve şekeri atarak birkaç dakika bekletelim.
- İçine diğer malzemelerimizi katarak yumuşak bir hamur yoğuralım.
- Mayalanması için üstüne bir bez örtüp bekletelim.
- Haşhaşı sıvı yağ ile açalım içine cevizi katalım.
- Mayalanan hamurumuzdan bezeler yaparak iki yağlı kağıdın arasına alıp merdane ve oklava yardımı ile ince bir şekilde açalım.
- Arada elinizle hamurun üzerine yağ sürerek elinizle de inceltebilirsiniz.
- Açtığımız hamurun üzerine bolca haşhaşlı iç sürelim ve rulo şeklinde saralım.
- Bıçakla kesip, kestiğimiz yer altta kalacak şekilde yağlanmış tepsiye sık bir şekilde dizelim.
- Bir saat kadar bu şekilde dinlendirip sonra üzerine yağlı yumurta sarısı sürelim.
- Önceden ısıtılmış fırında 180 derecede pişirelim.