Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Haşhaşlı Lokum

Haşhaşlı Lokum

elektronikci

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,347
Etkileşim
3
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
69
hashasli-lokum.jpg

Haşhaşlı Lokum Tarifi İçin Malzemeler


Bardak ölçüm 250 ml.
  • 1 kg un(8 su bardağı un)
  • 3 su bardağı süt(isteyen sadece suyla isteyen yarısını su yarısına süt kullanabilir)ben sütü daha çok yakıştırdığım için sütlü yaptım sadece suylada yapılıyor)
  • ️2 tatlı kaşığı tuz
  • ️3 tane kesme şeker
  • ️1 tane yaşmaya(42 gr.)
İçi için;
  • 3 çorba kaşığı haşhaş (gelincik marka kullandım)
  • ️3 çorba kaşığı şeker
  • 1 çay kaşığı tarçın
  • Haşhaşı açmak için sıvı yağ(1 çay bardağı kadar) cevizli de yapabilirsiniz

Haşhaşlı Lokum Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. Hamur katılar ve sıvılar karıştırılarak güzelce bir hamur elde edilir.
  2. 1 saat hamurun mayalanmasını bekliyoruz.
  3. Mayalandıktan sonra hamur ikiye bölünüp ,açacağımız yere sıvı yağ sürülür hamuru elimizle uzata uzata açılır.
  4. Üzerine haşhaş sürülüp uzata uzata rulo yapılır.
  5. Haşhaşın üzerine bir miktar sıvı yağ gezdirilir.
  6. Daha sonra küçük küçük kesilerek,yağladığımız tepsiye dizilir.
  7. Diğer hamur ada aynı işlem uygulanıp fırın tepsisine dizilir.
  8. Üzerine sıvı yağ sürülür.
  9. 180 °clik fırına altı üstü kızarıncaya kadar pişirilir.
  10. Alt üst ayarda fansız pişirdim.
Haşhaşlı Lokum Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
 
858,499Konular
982,579Mesajlar
30,344Kullanıcılar
fdardSon üye
Üst Alt