elektronikci
FD Üye

Haşhaşlı Lokum Tarifi İçin Malzemeler
Bardak ölçüm 250 ml.
- 1 kg un(8 su bardağı un)
- 3 su bardağı süt(isteyen sadece suyla isteyen yarısını su yarısına süt kullanabilir)ben sütü daha çok yakıştırdığım için sütlü yaptım sadece suylada yapılıyor)
- ️2 tatlı kaşığı tuz
- ️3 tane kesme şeker
- ️1 tane yaşmaya(42 gr.)
- 3 çorba kaşığı haşhaş (gelincik marka kullandım)
- ️3 çorba kaşığı şeker
- 1 çay kaşığı tarçın
- Haşhaşı açmak için sıvı yağ(1 çay bardağı kadar) cevizli de yapabilirsiniz
Haşhaşlı Lokum Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Hamur katılar ve sıvılar karıştırılarak güzelce bir hamur elde edilir.
- 1 saat hamurun mayalanmasını bekliyoruz.
- Mayalandıktan sonra hamur ikiye bölünüp ,açacağımız yere sıvı yağ sürülür hamuru elimizle uzata uzata açılır.
- Üzerine haşhaş sürülüp uzata uzata rulo yapılır.
- Haşhaşın üzerine bir miktar sıvı yağ gezdirilir.
- Daha sonra küçük küçük kesilerek,yağladığımız tepsiye dizilir.
- Diğer hamur ada aynı işlem uygulanıp fırın tepsisine dizilir.
- Üzerine sıvı yağ sürülür.
- 180 °clik fırına altı üstü kızarıncaya kadar pişirilir.
- Alt üst ayarda fansız pişirdim.