Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Haşhaşlı Mini Rulo Çörek

Haşhaşlı Mini Rulo Çörek
0
36

teknoloji

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,248
Etkileşim
1
Puan
36
Yaş
46
F-D Coin
83

Haşhaşlı Küçük Rulo Çörek Tanımı İçin Malzemeler

  • 1,5 su bardağı süt
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • 1 yumurta beyazı (Sarısı üstüne sürülecek))
  • 2 yemek kaşığı şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 paket instantan maya (Yoksa yarım paket yaş maya))
  • 4,5 su bardağı kadar un
Arası için;
  • 1 su bardağı haşhaş
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • İsteğe bağlı şeker
Üstü için;
  • Yumurta sarısı

Haşhaşlı Küçük Rulo Çörek Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. Sütü biraz ılıtalım, yoğurma kabına mayayı ve şekeri ekleyip, ılık olan sütü ekliyoruz çırpma teli ile karıştırın. Maya eriyene kadar ve pak bir kapak kapatıp bir 5 dakika bekletin ki daha hoş kabarsın.
  2. Bekledikten sonra sıvı yağı, yumurta akını, tuzu ekleyip bir iki cins daha karıştırın. ,en son yavaş yavaş unu ekleyin ele yapışmayan bir hamur elde edin. Hamuru toplamak için se elinize biraz sıvı yağ dökün ve onunla toplayın ve 12 bezeye ayırın.
  3. Bezeleri pak bir tepsiye aralıklı formda dizin altını ve üstüne un serpin yapışmasın. Üstünü pak bir bez üstüne örtün ve 25 dakika tepsi mayalanması yapın.
  4. Haşhaşlı harcını hazırlayalım haşhaşı bir büyük kaseye alın üstüne sıvı yağı ekleyin isteğe bağlı şekeri ekleyin. Ben kullanmadım tercih sizin.
  5. Bezelerden bir tane alın ve kesme tahtasına çok da büyük olmayacak halde elinizle bastırarak büyütün ortasına birer kaşık haşhaş dan ekleyin ve rulo biçiminde sarın.
  6. Ben küçük küçük kestim nasıl kestiğiniz size bağlı. Kare borcamın altına yağlı kağıt serdim sizde yapabilirsiniz.
  7. Çok da sıkı dizmeyin ortası pişmez.
  8. 12 beze tam aldı benim kare borcama. Dizdiğimiz borcamın üstünü yeniden pak bir bez ile örtün ve 15 dakika da o denli mayalansın.
  9. Yumurta sarısının içine 1 yemek kaşığı sıvı yağ ekleyin ve çöreğin üstüne sürün.
  10. 200 derecelik evvelden ısıtılmış fırında 35 40 dakika pirisin. Düzgünce kızarsın. Afiyet olsun ☺️????.
Haşhaşlı Küçük Rulo Çörek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
858,497Konular
982,562Mesajlar
30,302Kullanıcılar
KralimvallaSon üye
Üst Alt