Haşhaşlı Nokul Tarifi İçin Malzemeler
- 2 su bardağı tam buğday unu
- 4 su bardağı beyaz un
- 1 su bardağı süt
- 1 su bardağı su
- 1 yemek kaşığı toz şeker
- 1 yemek kaşığı kuru maya
- Yarım su bardağı zeytinyağı
- 2 yemek kaşığı haşhaş ezmesi
- 1 su bardağı iri kıyılmış ceviz içi
- 1 tatlı kaşığı tuz tatlılı yapmak için 1 çay bardağı toz şeker yada bal
Haşhaşlı Nokul Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Unların tamamı yoğurma kabına alınır ortası havuz açılır.
- Yağın yarısı, süt ,su ortaya dökülür.
- Üzerine 1 yemek kaşığı toz şeker ve 1 yemek kaşığı kuru maya ilave edilerek karıştırılır.
- Yanlardan alabildiği kadar un alınarak yumuşak ele yapışmayan bir hamur tutulur. 45 dakika bir saat üstü kapalı mayalanmaya bırakılır.
- İçine sürmek için bir kaseye 2 yemek kaşığı haşhaş ezmesi 1çay kaşığı tuz, 1 çay bardağı zeytinyağı bir çay bardağı su ile ezilerek karıştırılır.
- Tatlı yapmak isteyen tuz yerine 5 yemek kaşığı toz şeker yada bal ilave edilir.
- Mayalanan hamur 4 eşit parçaya bölünür her bir parça ellerimiz yağlanarak açabildiğiniz kadar ince açılır
- İçine haşhaşlı karışım hiç boşluk kalmayacak şekilde sürülür.
- İri kıyılmış ceviz serpilir,çekip uzatılarak yuvarlanır sonra 2 yada 3 parmak kalınlığında kesilerek yağlı tepsiye yada yağlı kağıt serili tepsiye çok sıkışık olmadan yerleştirilir.
- Kalan sos hamurların üzerine sürülerek en az 20 dk tepsi mayası için bekletilip 200 derece önceden ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar 30dk pişirilir. Afiyetler olsun
Haşhaşlı Nokul Tarifi Fotoğraflı Yapılışı