Haşhaşlı Nokul Tarifi İçin Malzemeler
Hamuru için malzemeler
- 5 su bardağı un
- 2 su bardağı ılık su
- 1 paket kuru maya
- 1 tatlı kaşığı tuz
- Haşhaş ezmesi
- 10 kaşık sıvı yağ
- 1 adet yumurta sarısı
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
Haşhaşlı Nokul Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Uygun bir yoğurma kabına un ılık su, kuru maya ve tuzu ilave edip ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğuralım.
- 30 dakika mayalandıralım.
- Haşhaş ezmesinin üzerine yağ ilave edip sürülebilir bir kıvam elde edelim.
- Mayalanan hamuru hafif un yardımıyla ince olacak şekilde açalım.
- Her yerine eşit bir şekilde haşhaş ezmesi sürelim.
- Rulo yapalım iki parmak kalınlığında keselim.
- Yağlanmış kelepçeli kalıba dizelim.
- Üzerine yumurta sarısı ve yağ karışımını sürelim.
- 200° ayarlanmış fırında üzeri kızarana kadar pişirelim.