
Haşhaşlı Pasta Tanımı İçin Materyaller
- 4 adet yumurta
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı un
- 1 su bardağı irmik
- 1 su bardağı haşhaş
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya şekeri
- 1 bardak şeker
- 2 bardak su
- Sade pasta kreması (Kremşantide kullanabilirsiniz)
- 1,5 bardak süt (Kremşanti kullanılırsa 1 bardak)
- Süsleme için (Dilediğiniz üzere yapabilirsiniz)
- Hindistan cevizi
- Antep fıstığı
Haşhaşlı Pasta Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Yumurta ve şekeri rengi açılıp köpürene kadar uygunca çırpalım. Akabinde yağı ekleyip tekrar çırpalım,.
- Daha sonra un, irmik, haşhaş, kabartma tozu ve vanilinide ekleyip 4-5 dakika daha çırpalım.
- Kalıbımızı yağlayıp dökelim harcımızı, yaklaşık 30-35 dakika pişirelim (Fırın ayarınıza nazaran denetim ediniz).
- Kekimiz pişerken şerbetimizi kaynatalım (1 bardak şeker 2 bardak su)
- Kekimiz fırından birinci sıcağı çıkınca ılık şerbeti dökelim,.
- Şerbetini çekip soğuyan kekin üzerine kremasını sürüp dilediğiniz üzere süsleyip servis edebilirsiniz (Ben kremanın üzerine hindistan cevizi serpiştirip antep fıstığı ile renklendirdim)afiyet olsun. ????