![hashaslipogaca-pastanedekilerden-bile-daha-yumusak.jpg](https://i.nefisyemektarifleri.com/2021/12/28/hashaslipogaca-pastanedekilerden-bile-daha-yumusak.jpg)
Haşhaşlı Poğaça Pastanedekilerden Bile Daha Yumuşak Tanımı İçin Gereçler
- 250 gram oda sıcaklığında tereyağı
- 3 adet yumurta (2 sinin sarısı üzeri için ayrılacak)
- 1 paket yaş maya
- 1 yemek kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı şeker
- 1 çay kaşığı karbonat
- 2 su bardağı ılık süt
- 1,5 kilo kadar un
- 200 gr haşhaş
- 50 gr tereyağı
- Beyaz peynir
Haşhaşlı Poğaça Pastanedekilerden Bile Daha Yumuşak Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Un hariç bütün materyalleri yoğurma kabına alalım ve karıştıralım.
- Daha sonra unu dikkatli bir biçimde ekleyelim yumuşak lakin ele yapışmayan bir hamur elde edelim. 1 saat kadar dinlendirelim.
- İç harcı için bir kaba haşhaşı dökelim tereyağını ekleyip karıştıralım.
- Hamurdan mandalina büyüklüğünde kesimler koparalım ortalarına aralarına haşhaşlı harcımızı sürüp tek tek rulo haline getirip dinlendirelim.
- Dinlendirdiğimiz ruloları tek tek burup düğüm atalım.
- Kalan hamurları da peynirli poğaça yapalım.
- Avuç içi kadar açıp içine peynir koyup kapatalım.
- Üzerlerine yumurta sürelim saat kadar dinlendirip 200 derecede evvelden ısıtılmış fırında kızarana kadar pişirelim. Afiyet olsun.