Haşhaşlı Poğaça Tanımı İçin Materyaller
- 1 paket yaş maya
- 1 su bardağı süt
- 1 su bardağı su
- 2 yemek kaşığı bal
- 1 su bardağı sıvıyağ
- 2 yumurta akı
- 3 kaşık yoğurt
- 1,5 bal kaşığı tuz
- Aldığı kadar un
- Yumurta sarısı
- Haşhaş
Haşhaşlı Poğaça Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- 1 su bardağı sütü ısıtalım. Suyu, balı, mayayı ekleyip çırpma teli yardımıyla yedirelim üzerine öbür materyalleri de ekleyip yumuşak bir hamur elde edelim.
- Soğuk havada mayalanma sıkıntı oluyor, bende fırını evvelden ısıtıp kapattım ve kabı beze sarıp üzeri değmesin diye fırının en alt katına koydum. Bu halde hoş maya aldı, 1 saat kâfi maya için.
- Daha sonra yuvarlak form vererek üzerine yumurta sarısı sürüp, haşhaş serpelim. 180° evvelden ısıtılmış fırına gönderiyoruz Miss üzere çıkıyor ????
- İsterseniz siz patatesli yada peynirli yapabilirsiniz ???? Bu poğaçamın içi boş lakin tadı olağanüstü .
Haşhaşlı Poğaça Tanımı Fotoğraflı Yapılışı