bilgisayarci
FD Üye
Haşhaşlı Portakallı Pamuk Kek Tarifi İçin Malzemeler
- 4 adet yumurta
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 su bardağı ılık su
- Yarım su bardağından biraz fazla sıvı yağ
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- 2 buçuk su bardağı kadar un(azar azar ekleyin)
- 1 buçuk yemek kaşığı haşhaş
- 1 büyük portakal kabuğu rendesi (ince kısımla rendeleyin beyaz kısım girmesin)
Haşhaşlı Portakallı Pamuk Kek Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Çırpma kabına şeker ve yumurtayı alıp 4 dk kadar çırpalım.
- Üzerine su, sıvı yağ vanilya ve kabartma tozunu ekleyip karıştıralım .
- Azar azar un ilave edip çok akışkan veya çok katı olmayan bir kıvam elde ettikten sonra portakal kabuğu rendesi ve haşhaş ekleyip son kez karıştıralım.
- Margarinle yağlayıp hafif unlanmış kalıba harcı dökelim.
- 180 derece çok iyi ısınmış fırında kontrollü pişirelim.
Haşhaşlı Portakallı Pamuk Kek Tarifi Fotoğraflı Yapılışı