Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Haşhaşlı Pratik Çörek

Haşhaşlı Pratik Çörek
0
27

seocu

FD Üye
Etkileşim
3
F-D Coin
69
hashasli-pratik-corek.jpg

Haşhaşlı Pratik Çörek Tarifi İçin Malzemeler

İç harcı için;
  • 1 paket haşhaş ıslak
  • 1 avuç yıkanmış kavrulmuş köy susamı
  • 1,5 bardak süt
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 2 yemek kaşığı tozşeker
Dışı için;
  • 10 adet çiğ köfte lavaşı
Üstüne sürmek için;
  • Yumurta sarısı
  • Susam

Haşhaşlı Pratik Çörek Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. İç harcı için; tüm malzemeleri karıştırıp, ezip sos kıvamına getirelim.
  2. Sonra 1 adet lavaşın üstüne harcı sürelim, bir kat yufka koyup gene sürelim.
  3. Bu şekilde 2 kat yaptıktan sonra rulo yapıp bıçakla keselim tepsiye dizelim.
  4. Üstüne; yumurta sarısı, süslemek için susam dökelim.
  5. 190 derece fırında kontrollü pişirelim. Fırından fırına değişiklik gösterebilir.
  6. Lavaş çiğ olmadığı için yarım saat pişse yeter.
  7. Fırından çıktıktan sonra üstüne, nemli bir havlu veya kalın örtü örtüp, 10 dakika dinlendirip yiyebilirsiniz afiyet olsun. ????.
Haşhaşlı Pratik Çörek Tarifi Fotoğraflı Yapılışı

Similar threads

Pratik Haşhaşlı Çörek (12 Adet) Tanımı İçin Malzemeler 1/2 (yarım) paket kuru maya1 tatlı kaşığı şeker1,5 su bardağı süt1/2 (yarım) çay bardağı sıvı yağ4 su bardağından 1 parmak eksik un1 tatlı kaşığı un İç materyali: 2-3 yemek kaşığı haşhaş1/2 (yarım) çay bardağı sıvı yağİsteğe nazaran ceviz...
Cevaplar
0
Görüntüleme
16
Haşhaşlı Bükme Çörek Tarifi İçin Malzemeler 250 ml ılık su (Hemen hemen 1 su bardağından 2 fazla oluyor aynı şekilde süt içinde geçerli)250 ml ılık süt3 yemek kaşığı şeker1 paket instant maya2 tatlı kaşığı tuz1 yumurta beyazı (Sarısı üzerine)1 çay bardağından 2 parmak daha fazla sıvı yağ7 su...
Cevaplar
0
Görüntüleme
36
Puf Puf Haşhaşlı Çörek Tarifi İçin Malzemeler 6 su bardağı un1 su bardağı süt1 su bardağı su1 adet yaş maya (Ben yarım kullandım ağır kokmasın diye )5 yemek kaşığı şeker1 tatlı kaşığı tuz1 su bardağı sıvı yağ İç harcı için; 1 paket haşhaş (Ben bim’den aldım )1 su bardağı sıvı yağ6-7 kaşık şeker...
Cevaplar
0
Görüntüleme
25
Haşhaşlı Çörek Tarifi İçin Malzemeler 2 su bardağı ılık süt1 çay bardağı yoğurt1 su bardağı sıvı yağ1 paket kuru maya3 yemek kaşığı toz şeker2 adet yumurta (birinin sarısı üzeri için)1 tatlı kaşığı tuz7 bardak kadar un Aralarına sürmek için; 250 gram haşhaş ezmesi (arzuya göre 4 yemek kaşığı toz...
Cevaplar
0
Görüntüleme
29
Haşhaşlı Çörek Tarifi İçin Malzemeler 1 su bardağı süt2 su bardağı suYarım su bardağı sıvı yağ1 yemek kaşığı toz maya6-7 su bardağı un1 yemek kaşığı şeker1 tatlı kaşığı tuz İç harcı; 6-7 kaşık haşhaş ezmesi1 su bardağı sıvı yağ1 yemek kaşığı şeker Haşhaşlı Çörek Tarifi Nasıl Yapılır? Not...
Cevaplar
0
Görüntüleme
36
858,498Konular
982,062Mesajlar
30,047Kullanıcılar
BreeemmmmSon üye
Üst Alt