Haşhaşlı Revani Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler
- 3 yumurta
- 1 su bardağı süt
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı tozşeker
- 1 su bardağı mavi haşhaş
- 1 ,5 su bardağı irmik
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilin
- 1 su bardağı un
- 3 su bardağı su
- 2 su bardağı şeker
- 1 paket krem şanti
Haşhaşlı Revani Tatlısı Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Öncellikle suyu ve şekeri tencereye alıp şeker eriyene kadar karıştıralım 15 dk kaynadıktan sonra soğuması için kenara alalım.
- Sonra ayrı bi kapta yumurta ve şekeri çırpıyoruz köpükleşene kadar mikserle.
- Sonra yağ, süt, irmik, haşhaşı ekleyip tekrar karıştırıyor.
- Kabartma tozu ,vanilya ,unu eleyip ekledikten sonra iyice karıştırıp 28 cm lik tepsiye döküp 190 derecede 30 dk pişiriyoruz.
- Şerbet soğuk revani sıcak olucak şekilde şerbeti dökelim.
- Tamamen şerbeti çekip soğuduktan sonra krem şantiyi sürdükten sonra dilediğiniz şekilde süsleyebilirsiniz.