Haşhaşlı Revani Tanımı İçin Gereçler
- 4 adet yumurta
- 1 su bardağı şeker
- 1 su bardağı yoğurt
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı irmik
- 1 su bardağı haşhaş
- 1 su bardağı un
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 3 su bardağı şeker
- 3,5 su bardağı su
- Birkaç damla limon
- 1 çay bardağı süt
- 1 paket krem şanti
- Haşhaş
- Kivi
Haşhaşlı Revani Tanımı Yapılışı
- Birinci evvel şerbeti hazırlayalım.
- Bunun için şeker ve suyu uygun bir tencereye alalım.
- Bir taşım kaynayınca limon sıkıp kısık ateşte 15 dakika pişirelim.
- Ocaktan alın soğumaya bırakalım.
- Yumurta ve şekeri yeterlice çırpalım.
- Sıvı yağ ve yoğurt ekleyip çırpalım.
- Un, kabartma tozu ve vanilya eleyerek ekleyip çırpalım.
- Son olarak haşhaş ve irmik ekleyip spatula ile karıştıralım.
- Yağlanmış dikdörtgen borcama döküp yayalım.
- 180 derece fırında 30 dakika kızarana kadar pişirelim.
- Fırından çıkarıp birinci sıcaklığı çıkınca soğuk şerbeti sıcak tatlıya döküp çekmesini bekleyelim.
- Süte krem şanti ekleyip mikser ile çırpın. Krema sıkma torbasına koyalım.
- Tatlıyı dilimleyin. Her dilime krem şanti sıkıp haşhaş serpin ve son olarak dilimlenmiş kivi ekleyip servis yapalım.