Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Haşhaşlı Revani

Haşhaşlı Revani
0
86

yasuo

FD Üye
Katılım
Şub 14, 2021
Mesajlar
21,219
Etkileşim
1
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
75
hashasli-revani-2.jpg

Haşhaşlı Revani Tanımı İçin Gereçler

  • 4 adet yumurta
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı irmik
  • 1 su bardağı haşhaş
  • 1 su bardağı un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
Şerbeti için;
  • 3 su bardağı şeker
  • 3,5 su bardağı su
  • Birkaç damla limon
Üzeri için;
  • 1 çay bardağı süt
  • 1 paket krem şanti
Süslemek için;
  • Haşhaş
  • Kivi

Haşhaşlı Revani Tanımı Yapılışı

  1. Birinci evvel şerbeti hazırlayalım.
  2. Bunun için şeker ve suyu uygun bir tencereye alalım.
  3. Bir taşım kaynayınca limon sıkıp kısık ateşte 15 dakika pişirelim.
  4. Ocaktan alın soğumaya bırakalım.
  5. Yumurta ve şekeri yeterlice çırpalım.
  6. Sıvı yağ ve yoğurt ekleyip çırpalım.
  7. Un, kabartma tozu ve vanilya eleyerek ekleyip çırpalım.
  8. Son olarak haşhaş ve irmik ekleyip spatula ile karıştıralım.
  9. Yağlanmış dikdörtgen borcama döküp yayalım.
  10. 180 derece fırında 30 dakika kızarana kadar pişirelim.
  11. Fırından çıkarıp birinci sıcaklığı çıkınca soğuk şerbeti sıcak tatlıya döküp çekmesini bekleyelim.
  12. Süte krem şanti ekleyip mikser ile çırpın. Krema sıkma torbasına koyalım.
  13. Tatlıyı dilimleyin. Her dilime krem şanti sıkıp haşhaş serpin ve son olarak dilimlenmiş kivi ekleyip servis yapalım.
 
858,477Konular
981,289Mesajlar
29,560Kullanıcılar
xanzalSon üye
Üst Alt