Haşhaşlı Revani Tanımı İçin Gereçler
- 4 adet yumurta
- 1 su bardağı şeker
- 1 su bardağı yoğurt
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı irmik
- 1 su bardağı haşhaş
- 1 su bardağı un
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 3 su bardağı şeker
- 3,5 su bardağı su
- Birkaç damla limon
- 1 çay bardağı süt
- 1 paket krem şanti
- Haşhaş
- Kivi
Haşhaşlı Revani Tanımı Yapılışı
- Birinci evvel şerbeti hazırlayalım.
- Bunun için şeker ve suyu uygun bir tencereye alalım.
- Bir taşım kaynayınca limon sıkıp kısık ateşte 15 dakika pişirelim.
- Ocaktan alın soğumaya bırakalım.
- Yumurta ve şekeri yeterlice çırpalım.
- Sıvı yağ ve yoğurt ekleyip çırpalım.
- Un, kabartma tozu ve vanilya eleyerek ekleyip çırpalım.
- Son olarak haşhaş ve irmik ekleyip spatula ile karıştıralım.
- Yağlanmış dikdörtgen borcama döküp yayalım.
- 180 derece fırında 30 dakika kızarana kadar pişirelim.
- Fırından çıkarıp birinci sıcaklığı çıkınca soğuk şerbeti sıcak tatlıya döküp çekmesini bekleyelim.
- Süte krem şanti ekleyip mikser ile çırpın. Krema sıkma torbasına koyalım.
- Tatlıyı dilimleyin. Her dilime krem şanti sıkıp haşhaş serpin ve son olarak dilimlenmiş kivi ekleyip servis yapalım.
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.