Haşhaşlı Revani Tanımı İçin Gereçler
- 3 adet yumurta
- 1 su bardağı şeker
- 1 su bardağı süt
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 buçuk su bardağı irmik
- 1 su bardağına yakın haşhaş
- 1 buçuk su bardağına yakın un
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- Krem şanti
- 2 su bardağı şeker
- 3 su bardağı su
Haşhaşlı Revani Tanımı Yapılışı
- Evvel şerbeti hazırlıyoruz şekeri ve suyu tencereye koyup kaynatıyoruz.
- Kaynamaya başlayınca altını kısıp bir 5 dk. Da altı kısık kaynatıyoruz ve kapatıyoruz.
- Sonra yumurtayı ve şekeri köpürene kadar çırpıyoruz.
- Sonra sırasıyla ekleyerek karıştırmaya devam ediyoruz (ben kalıp kullandım dikdörtgen borcamada yapabilirsiniz )
- Kalıbımızı yağladıktan sonra kekimizi döküyoruz.
- 170 derecede ısınmış fırında 30 dk. Pişiriyoruz (şerbetimiz biraz soğuk olcak)
- Kekin birinci sıcaklığı çıktığında şerbetimizi döküyoruz.
- Kekimiz soğuduktan sonra üstüne krem santimizi paketin üzerindeki üzere hazırlayıp üzerine sürüyoruz (benim kalıbıma bi paket krem santi yetti)
- Üzerine istediğiniz süslemeyi yapabilirsiniz fındık, fıstık, ceviz vs.
Afiyet olsun????.