teknolojiuzmani
FD Üye
Haşhaşlı Revani Tarifi İçin Malzemeler
- 3 adet yumurta
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı süt
- 1 su bardağı irmik
- 1 su bardağı mavi haşhaş
- 1 su bardağı un
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 1,5 su bardağı toz şeker
- 2 su bardağı su
- 3 damla limon suyu
- 2 paket krem şanti tozu
- 1,5 su bardağı soğuk süt
Haşhaşlı Revani Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- İlk olarak şerbetini hazırlıyoruz. Öncelikle su ve şeker bir tencerede 15 dakika kadar kaynatılarak şerbet hazırlanır ve soğumaya bırakılır.
- Daha sonra karıştırma kabına yumurta ile şeker alınıp köpürene kadar çırpılır. Üzerine sıvı yağ ve süt eklenerek çırpılır. Daha sonra mavi haşhaş, irmik eklenip tekrar çırpılır. Son olarak un, vanilya ve kabartma tozu eklenerek çırpılır.
- Kek hamurunu pişiriyoruz. Kek hamuru yağlanmış fırın kabına dökülerek 180 derecede ısıtılan fırında 30- 35 dakika kadar pişmeye bırakılır.
- Şerbeti kek ile buluşturuyoruz. Fırından çıkan haşhaşlı kekin ilk sıcaklığı geçince soğuk olan şerbet dökülür.
- Kek tamamen soğuduktan sonra kremşanti tarifine göre hazırlanarak kekin üzerine sürülür. Dilimlenerek servis edilir. Afiyet olsun.