teknolojiuzmani
FD Üye
Haşhaşlı Revani Tarifi İçin Malzemeler
- 4 adet yumurta
- 1 su bardağı mavi haşhaş (Siyah haşhaş)
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı şeker
- 1 su bardağı irmik
- Yarım su bardağı süt
- 1 paket kabartma tozu
- 2 paket vanilya
- 1 su bardağı un
- 2 su bardağı şeker
- 3 su bardağı su
- Kremşanti
Haşhaşlı Revani Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- İlk olarak haşhaşlı tatlımızın şerbetini hazırlıyoruz. Öncelikle su ve şeker bir tencerede 15 k0 kadar kaynatılarak şerbet hazırlanır ve soğumaya bırakılır.
- Daha sonra kek hamurunu hazırlıyoruz. Karıştırma kabına yumurta ile şeker alınıp köpürene kadar çırpılır. Üzerine sıvı yağ ve süt eklenerek çırpılır.
- Daha sonra mavi haşhaş, irmik eklenip tekrar çırpılır. Son olarak un, vanilya ve kabartma tozu eklenerek çırpılır. Kek hamurunu pişiriyoruz.
- Kek hamuru yağlanmış kare fırın kabına (28x28cm) dökülerek 180 derecede ısıtılan fırında 30- 35 dakika kadar pişmeye bırakılır.
- Şerbeti kek ile buluşturuyoruz. Fırından çıkan haşhaşlı kekin ilk sıcaklığı geçince, üzerine soğumuş olan şerbet dökülür.
- Kremşanti ile kaplıyoruz servise hazır. Kek soğuduktan sonra kremşanti tarifine göre hazırlanarak kekin üzerine sürülür. Dilimlenerek servis edilir. Afiyet olsun. ????????
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.