Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Haşhaşlı Revani

Haşhaşlı Revani
0
33

klimaci

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
37,992
Etkileşim
2
Puan
38
Yaş
46
F-D Coin
90
hashasli-revani.jpg

Haşhaşlı Revani Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 adet yumurta
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı irmik
  • 1 su bardağı un
  • Yarım su bardağı haşhaş
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
Şerbeti için;
  • 2 su bardağı şeker
  • 2,5 su bardağı su
Üzeri için;
  • 1 paket krem şanti
  • 1 çay bardağı süt

Haşhaşlı Revani Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. Yumurta ve şekeri köpük köpük olana kadar çırpın.
  2. Ardından süt ve sıvı yağı ilave edin ve karıştırın.
  3. Sonra irmik, un ve haşhaşı ekleyin.
  4. Karıştırdıktan sonra kabartma tozu ve vanilyayı ekleyerek iyice çırpın ve yağlanmış tepsiye dökün.
  5. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında pişirin.
  6. Şerbeti için şeker ve suyu şeker eriyinceye kadar karıştırıp kaynatın.
  7. 1-2 dk kaynadıktan sonra altını kapatın.
  8. Altını kapattıktan sonra ilk sıcaklığın geçmesini bekleyin.
  9. Daha sonra soğumuş olan kekin üzerine şerbeti dökün.
  10. En son olarak üzerine krem şanti sürün.
  11. Krem şanti için süt ve toz şanti iyice çırpılır ve buzdolabında 10-15 dakika beklettikten sonra kekin üzerine sürülür.
Haşhaşlı Revani Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
 
858,497Konular
982,558Mesajlar
30,299Kullanıcılar
OxCatSon üye
Üst Alt