teknolojiuzmani
FD Üye
Haşhaşlı Revani Tanımı İçin Gereçler
- 3 adet yumurta
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı süt
- 1 su bardağı irmik
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket şekerli vanilya
- 1 su bardağı un
- Yarım su bardağı haşhaş
- 2 su bardağı toz şeker
- 3 su bardağı su
- 1 paket krem şanti
- 1 su bardağı süt
Haşhaşlı Revani Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Öncelikle şerbetimizi uygun bi tencereye alıp kaynatıyoruz.
- Kaynadıktan sonra bi kenara alıp soğumasını bekleyelim.
- Sonra 1 su bardağı süt ve krem şanti yi çırpıp koyu bi kıvam elde edelim.
- Hazırlanan krem şantiyi buzdolabına kaldıralım.
- Sonra yumurta ve şekeri uygunca köpük köpük olana kadar çırpıyoruz.
- Sonra süt, yağ, irmik, haşhaşı döküp iç içe geçmesi için yeterlice karıştırıyoruz.
- Akabinde un, kabartma tozu ve şekerli vanilyayı da ekleyip karıştırıyoruz.
- Hazır olan kek harcımızı fırın tepsisini yağlayıp içine döküyoruz.
- Evvelden ısıtılmış 180 derecelik fırında altlı üstlü ayarda 35 dakika pişiriyoruz.
- Pişen kekimizi fırından alıp 10 dakika soğumasını bekleyip şerbetini dökelim.
- Şerbetini yeterlice çektiğinden emin olduktan sonra dolaptan çıkardığımız krem şanti yi üzerine dökelim.
- Sonra kesip istediğiniz üzere servis yapabilirsiniz ????.