Haşhaşlı Revani Tanımı İçin Materyaller
- 3 adet yumurta
- 1 su bardağı şeker
- 1 su bardağı süt
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı irmik
- 1 su bardağı un
- Yarım su bardağı haşhaş
- 1 paket vanilya şekeri
- 1 paket kabartma tozu
- Yarım limonun suyu
- 3 su bardağı şeker
- 3 ,5 su bardağı su
- 1-2 damla limon
Haşhaşlı Revani Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Merhaba gelin birlikte haşhaşlı revani yapalım .
- Şerbetimizi hazırlamaktan başlayalım şerbet soğuk revanimiz sıcak olacak.
- Bir tencereye şeker ve suyu ekleyip yaklaşık 10 dakika kaynatıyoruz.
- Daha sonra birkaç damla limon suyu ekleyip 1-2 dakika daha kaynatıp ocaktan alıyoruz soğumaya bırakıyoruz.
- Geniş bir kapta yumurtaları şekerle çırpıyoruz.
- Daha sonra süt limon suyu ve sıvı yağı ekliyoruz. Onu da çırpınca un irmik kabartma tozu vanilyalı ekliyoruz ve karıştırıyoruz.
- En son haşhaşı da ekleyip karıştırıyoruz ve yağladığımız borcamımıza döküyoruz. Ben tanımı orantılı olarak azalttım bize yetecek halde yaptım lakin konuk yada kalabalık aileniz varsa yada tatlı seven bir aileyseniz azaltmadan bu materyallerle yapın.
- Evvelce ısıtılmış 180 derecelik fırınsa güzelce kızarana kadar pişirin. Kürdan yardımıyla içi pişmiş mi diye denetim edebilirsiniz.
- Fırından çıkan revaniyi 1-2 dakika bekletin daha sonra dilimleyin….
- Dilimledikten sonra yavaş yavaş üzerine şerbeti gezdirin heryere şerbet gelsin.
- En az 1-2 saat bekledikten sonra servis edebilirsiniz.
- Üzerine dondurma yada kaymak ekleyip servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.