Haşhaşlı Revani Tanımı İçin Malzemeler
Hamuru için;
- 3 adet yumurta
- 1 su bardağı şeker
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı un
- 1 su bardağı süt
- 1 su bardağı irmik
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket şekerli vanilin
- 3 çorba kaşığı haşhaş
- 2,5 su bardağı şeker
- 3 su bardağı su
- 3 damla limon suyu
Haşhaşlı Revani Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- İlk olarak şerbetimizi hazırlayalım. Şekerimizi suyumuzu kaynatalım 20 dk kaynadıktan sonra limon damlatalım ve şerbetimizi soğumaya bırakalım.
- Yumurtaları ve şekeri köpürünceye kadar çırpalım. Sırasıyla yağ, un, irmik, kabartma tozu, şekerli vanilin, süt, haşhaş ekleyip, karıştıralım.
- Fırınımızı 180 derecede ısıtalım. Hazırladığımız hamuru borcamı yağlayıp, hafif unladıktan sonra her tarafına eşit biçimde yayalım ve fırına koyalım.
- Hamurun üstü renk değiştirdiğinde yani açık kahverengi olduğunda kürdanla içi hamur mu değil mi diye denetim edelim. Şayet piştiyse fırından alalım.
- Kek birinci sıcaklığını attıktan sonra soğumaya bıraktığımız şerbeti her yerine eşit formda gezdirelim. Kek sünger üzere şerbeti çekecektir bir iki saat sonra servis edebilirsiniz. Afiyet olsun